Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

6 tips om je partner te betrekken bij je zwangerschap

Je partner speelt een belangrijke rol bij het mogelijk maken van je zwangerschap, maar heeft vervolgens tijdens de zwangerschap een minder grote rol en zoekt er vaak naar zijn plek daarbij te vinden. Als zwangere vrouw krijg je veel aandacht en voel je dat je baby in je groeit en met zijn bewegingen steeds meer contact maakt.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je partner al tijdens je zwangerschap een grotere rol te doen vervullen en een band op te bouwen met jullie nog ongeboren kindje. Hier zijn 6 tips om dat te realiseren.

Start met een ritueel

Download een zwangerschapsapp die informatie geeft over de ontwikkeling van jullie ongeboren baby per week. Het maakt het allemaal een stuk realistische voor jou en je partner. Als aanvulling op een app, kunnen jij en je partner ook boeken lezen over de zwangerschap, bevalling en erna. Je kunt ook samen aan een vragenlijst opstellen voor de afspraken met de verloskundige of gynaecoloog.

Deel de feestmomenten

Er is geen regel dat je partner niet aanwezig zou mogen zijn op de baby-shower, dus laat hem er gewoon bij zijn! En nodig ook wat van zijn vrienden uit om te komen. Lees samen de lieve kaartjes met gelukswensen voor en pak samen de cadeautjes uit.

Laat je samen onderwijzen

Ga samen naar zwangerschapscursus zodat je je als een team laat begeleiden door het proces van zwangerschap en bevalling. Zorg er ook voor dat vaders zo vaak mogelijk en zo niet alle afspraken van de verloskundige meegaan inclusief de echo’s. Het luisteren van het hartje en het zien van je kindje tijdens de echo zijn belangrijke gebeurtenissen voor de band tussen vader en kind.

Verdeel en heers

Zorg ervoor dat wanneer je de baby uitzet uitzoekt en aanschaft dit samen doet, verdeel deze taken met je partner. Laat ook hem urenlang onderzoek doen naar bijvoorbeeld het beste wiegje! Of als je partner het leuker vindt om iets in elkaar te zetten, laat hem dat dan doen. En zoek samen uit hoe de de nieuwe kinderwagen precies moet gebruiken zodat jullie het allebei weten.

Laat je partner praten met je zwangere buik

Jullie ingeboren kindje kan alle geluiden van buitenaf horen, waaronder de stem van papa. Laat hem dus veel praten tegen je zwangere buik of af en toe een verhaaltje voorlezen.

Doe nog leuke dingen samen zolang dat kan

Aan het einde van je zwangerschap zul je steeds minder tijd en energie hebben om nog samen wat leuke te ondernemen. Vraag je partner dus zolang het kan nog wat tijd te reserveren voor jullie samen. Een etentje, de bioscoop of nog een weekend tripje. Tijdens jullie uitje kun je niet alleen ontspannen maar ook goed praten over jullie dromen en eventuele angsten wanneer jullie straks met jullie kindje een gezin zullen vormen.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email