Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

7 manieren om je voor te bereiden op de komst van je baby

Genieten van de eerste dagen van je nieuwe baby

Leven met een nieuwe baby is zo’n spannende tijd. Je kunt genieten van de eerste blikken, de zachte huid van je baby, het knuffelen tijdens het voeden maar hebt tegelijkertijd te maken met heel veel nieuwe indrukken, hormonen en een onderbroken nachtrust. Het pasgeboren stadium is overweldigend en kost tegelijkertijd veel tijd en energie.

Je voorbereiden op de nieuwbakken zorg voor je baby is het slimste wat je kunt doen om die eerste dagen een beetje makkelijker te maken. Het kan je helpen je stressgevoel te verminderen en meer te genieten verlichten van deze dagen die zo weer voorbij zijn.

5 handige tips om je voor te bereiden:

  1. Stop een voorraad eten in de vriezer voor de eerste paar weken. In die eerste paar weken nadat je baby is geboren, is er niets fijner dan even de vriezer open te trekken voor het avondeten en je hier in elk geval even geen zorgen over te moeten maken. Denk aan een verscheidenheid aan stoofschotels, soepen gehaktballetjes en gemarineerde kip, zodat je een complete maaltijd kunt opwarmen. Maar denk ook aan brood en andere dingen die je veel eet overdag en kunt invriezen. En aan aanvullende tip: zorg ervoor dat je je maaltijden labelt met bak/opwarminstructies en eventuele aanvullende instructies . Dit bespaart je de moeite om die bij uitpakken weer op te moeten zoeken en is ook gemakkelijk als iemand anders je helpt bij het eten maken.
  2. Vooral als je nog andere kinderen behalve d baby die onderweg is, kun je je leven een stuk makkelijker maken door voor huishoudelijker artikelen waar je gezin veel gebruik van maakt geleidelijk een voorraad op te bouwen, bv als een artikel in de uitverkoop is. Hier zijn enkele van die dingen die je misschien nuttig zult vinden om op voorraad te hebben: wasmiddel, tandpasta, douchegel, shampoo, handzeep, papieren borden (voor de eerste week na de bevalling, vooral als je geen vaatwasser hebt, erg handig!) en toiletpapier
  3. Zorg ervoor dat je een voorraad aan luiers en luierdoekjes  hebt. Met een pasgeboren baby gaan er gemakkelijk tot 10 luiers per dag doorheen, dus zul je snel genoeg ontdekken dat 1 pak luiers je nauwelijks op weg helpt. Als je op voorhand al kijkt naar aanbiedingen (die zijn er veel!) sla dan meerdere pakken in.
  4. Als je al kinderen hebt: denk aan de broers en zussen! De komst van een nieuwe baby kan een moeilijke aanpassing zijn voor oudere broers en zussen, vooral als ze nog niet zo oud zijn. Het is handig om een ​​paar leuke speeltjes van tevoren kopen en ze bij de hand te trekken als dat nodig is. Of als je geld wilt besparen, regel een paar speeltjes om te lenen van een bekende.
  5. Overweeg om (tijdelijk) hulp aan te trekken voor in het huishouden, om je schoonmaak en wasgoed te doen of evt. je oudere kinderen te vermaken om wat extra bij te slapen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email