Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

7 onmisbare ‘opvoed’apps voor ouders

Opgroeiende kinderen hebben is fantastisch, maar opvoeden kan een lastig karwei zijn. Gelukkig kun je naast veel boeken en websites nu ook genoeg kinderapps voor je smartphone downloaden die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en opvoeding van je kind. De 7 meest bruikbare vind je hier.

1. Oei, ik groei! 
Met de Oei, ik groei! app ben je altijd op de hoogte van de mentale ontwikkeling van je baby. Beter inzicht in de fases van de mentale ontwikkeling die je baby doormaakt, helpen je hem of haar beter te begrijpen. De app vertelt je wanneer de volgende ontwikkelingssprong plaats gaat nemen en wat je kunt doen om je kind daarbij te helpen.

2. Kunst van Opvoeden 
Opvoeden blijft een kunst. Met deze app krijg je spelenderwijs inzicht in de effecten van de opvoedkeuzes die je maakt. Als gebruiker krijg je dagelijkse situaties te zien die je ook beleeft bij het opvoeden van je zoon of dochter. Situaties worden voorzien van verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden. Zo wordt er ook feedback gegeven op je keuzes.

3. Veilig Groot Worden 
Als ouder wil je dat je kind in een veilige woonomgeving opgroeit. Met deze app wordt je huis gemakkelijk, goedkoop en snel kindvriendelijk. De app beschikt over veiligheidstips en koopadviezen, gerangschikt op de leeftijd van je kind en de ruimte in het huis.

4. EHBO Rode Kruis 
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om te weten hoe te handelen bij ongevallen. De EHBO app bevat handige tips en filmpjes voor de dertien meest voorkomende ongevallen met kinderen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bloedneuzen, vingers tussen de deur, verslikken en brandwonden.

5. Kids Timer 
Kinderen kunnen vaak moeilijk de tijd inschatten. Deze app leer je kinderen met de tijd omgaan. Je kunt kiezen uit twee opties: een blauwe timer die tot 12 minuten gaat en een rode timer die tot een uur gaat. Kids timer telt terug en geeft een geluidssignaal af zodra de ingestelde tijd afgelopen is. Zo kun je tijd instellen voor het kijken van tv, spelen op tablet of voor het slapen gaan.

6. Family Locator – GPS Phone Tracker 
Met deze app hoef je je geen zorgen meer te maken over waar je kinderen zijn. Met de Family Locator kun je de locatie van je gezinsleden bepalen en meldingen ontvangen wanneer ze een onveilige locatie betreden of wanneer ze op gewenste locatie zijn. Bovendien krijg je altijd een waarschuwing met exacte locatie bij noodgevallen. Houd een oogje in het zeil zonder dat je kinderen het weten!

7. Ignore No More 
Belt je kind ook nooit terug? Met deze app kun je de telefoon van je kind blokkeren totdat hij dat wel doet! Ignore No More vergrendelt de telefoon van een ander met een uniek wachtwoord. Als het kind contact heeft opgenomen met de ouder, krijgt hij het wachtwoord om de vergrendeling te verwijderen.

Bron: Handige apps die helpen bij het opvoeden van uw kind

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email