Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe vier ik de eerste verjaardag van mijn baby?

Eerste verjaardag van je baby

Met de eerste verjaardag van je kind is zijn babytijd definitief voorbij, hij is nu een dreumes geworden. Een bijzonder mijlpaal om te vieren! Ook voor jou is het een mooi moment. Precies een jaar geleden kwam er een kleine baby uit je buik hield je je kindje voor het eerst in je armen. Het bewustzijn van een kindje van 1 jaar is nog niet zo groot. Hij snapt het concept ‘verjaardag’ dan ook nog niet en begrijpt niet precies gebeurt op zo’n dag. Wel zal hij dankzij alle opwinding merken dat er het een speciale dag is.

Deze dag laat je niet zomaar voorbij gaan, wel is het verstandig om te kijken naar wat leuk is voor je kind. Met behulp van onderstaande tips maak je er voor je kindje een fantastische dag van.

Hoeveelheid bezoek

De meeste kinderen houden wel van de gezelligheid en aandacht van bezoek, je kunt alleen beter niet te veel mensen uitnodigen omdat het dan te druk wordt voor je kind. Beperk het bezoek door een paar familieleden of een paar van je beste vrienden uit te nodigen. En ook is het slim om het tijdstip dat het bezoek komt op een moment van de dag te plannen waarvan je weet dat je kind dan meestal goed gehumeurd is. Houd ook rekening met het normale ritme wat je aanhoudt voor je kindje. Plan de verjaardag van je kindje dus tussen zijn slaapjes door.

Duur van het bezoek

Maak de verjaardag niet te lang, maximaal 1,5 à 2 uur is prima om aan te houden.

Versiering

Het is een feestelijke dag en dan wil je natuurlijk ook je huis versieren. Je kindje vindt felle kleuren prachtig, slingers en ballonnen zijn dus zeer geschikt voor deze dag. Ook hierbij geldt: probeer het wat te beperken om eventuele onrust bij je kindje te voorkomen door alle prikkels.  Een goede tip is daarom om versiering maar op één of twee plekken op te hangen.

Taart

Het is natuurlijk ook leuk voor je kindje om een taart uit te kiezen, waar hij een stukje van mag smullen. Kies voor een taartsoort die gemakkelijk te eten is voor je kindje met een zachte vulling. Je kunt er ook voor kiezen om voor de kinderen en de volwassenen twee verschillende taarten aan te bieden. Het is leuk om een taart bestellen te bestellen met een leuke foto van je baby er op afgedrukt, je kunt ook zelf taart bakken natuurlijk.

Cadeautjes 

Je wilt natuurlijk graag dat je kindje op zijn eerste verjaardag wordt verwend. Kinderen weten alleen nog niet goed wat een cadeau is. Over het algemeen vind je kindje de verpakking nog mooier dan de inhoud. Overrompel je kindje niet met teveel cadeautjes. Wat je kunt doen, is het hem wel allemaal laten uitpakken, maar een selectie vervolgens weer wegleggen. De cadeautjes die je apart legt, kun je in de periode daarna verspreid aan je kindje geven. Zo beleeft je kindje er nog lang veel plezier van.

De meeste mensen hebben overigens geen idee wat ze een kindje van 1 cadeau moeten geven. Het is daarom handig om een verlanglijstje te sturen samen met de uitnodiging. Heb je al heel veel speelgoed, vraag dan om bonnen van speelgoedwinkels of kinderkledingwinkels zodat je zelf wat kunt kopen wanneer het nodig is.

Foto’s

Vergeet geen foto’s te maken van deze bijzondere dag, of vraag aan een familielid of vriendin of ze foto’s wil maken, bijvoorbeeld tijdens het uitblazen van de kaars op de taart.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email