Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een box?

Wat is een box

Een box is een veilige speelplek voor je kind. Zodra je baby geboren is, kun je hem in de box leggen. Wanneer je baby nog erg jong is, zal de box voor hem nog geen speelplek zijn, maar eerder een slaapplek. Je kunt de box dan even gebruiken om je baby bij je in de buurt te houden, ook tijdens de slaapjes. Voor je baby is het prettig om geluiden om zich heen te blijven horen. Vanaf het moment dat je baby 3 maanden oud is, zal de box steeds meer een speelplek worden. Leg je baby vanaf dan regelmatig in de box met wat zachte speeltjes zodat hij zich goed kan bewegen en ontwikkelen. Ook wanneer je kindje wat ouder is, blijft de box een veilige speelplek. Ng voordat je baby zich kan gaan optrekken, is het wel belangrijk om de bodem tijdig te laten zakken.

Kooptips voor een box

Om ervoor te zorgen dat je een veilige box aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg er altijd voor dat je een gebruiksaanwijzing krijgt bij je box. Check hier bijvoorbeeld in tot welk gewicht de box geschikt is.
 • Een box moet een gladde afwerking hebben.
 • Een box moet een stabiele constructie hebben, let er ook op dat wanneer de bodem verstelbaar is, de box ook met de bodem in de hoogste stand stabiel is.
 • De ruimte tussen de bodem en zijwand mag niet meer dan 0,5 cm zijn. En de afstand van de bovenkant van de bodem tot het hoogste punt van de zijkant van de box moet minimaal 60 cm zijn in de laagste stand en 30 cm wanneer de bodem in de hoogste stand staat afgesteld.
 • Tussen de spijlen moet de afstand tussen de 4,5 en 6,5 cm zijn. Wanneer je kiest voor een netbox, dan mag de maaswijdte maximaal 0,7 cm zijn.
 • Wanneer je een inklapbare box koopt, moet het sluitingsmechanisme automatisch in de slotstand klikken en mag de sluiting alleen in 2 stappen te openen zijn.
 • Wanneer een box wielen heeft, moeten je deze kunnen blokkeren.
 • Let er tot slot op dat je boxkleed altijd goed moet passen, om te voorkomen dat je baby er onder raakt.

Wanneer je eenmaal een box hebt aangeschaft, moet je er wat betreft de locatie ervan op letten dat dit een veilige plaats is. Dit betekent dat de box niet de dicht bij de verwarming mag staan, bij planten of in de buurt van koordjes, bijvoorbeeld van de gordijnen. Je kindje zou hierin verstrikt kunnen raken. Bind verder geen speelgoed aan koordjes vast in de box en hang geen mobiel onder de rand van de box, omdat je baby er dan bij kan en verstrikt zou kunnen raken in de draden. Leg tot slot niet teveel speelgoed in de box.

Bekende merken box

Wil je weten welke merken er van boxen zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Coming Kids: Coming Kids is een merk van Nederlandse origine dat een ruim assortiment biedt voor baby-, peuter– en juniorkamers. Ook biedt Coming Kids een grote variëteit aan boxen en trendy bijpassende accessoires voor in de kinderkamer zoals beddengoed, klamboes, sierkussens en lampen. Bekijk hier Coming Kids boxen.
 • Bopita:Bopita is een bekend en goed bekend staand merk voor je kleintje. Bopita biedt bedden, ledikantjes  en wiegjes aan van baby tot volwassene. Bopita heeft ernaast volop keuze in boxen in diverse stijlen: modern, kleurrijk, romantisch, maar ook stoer. Bekijk hier Bopita boxen.
 • Childwood: Childwood is een aantrekkelijk merk dat diverse producten levert om een complete babykamer of kinderkamer in te richten. Denk aan trendy meubels, matrassen en beddengoed. Daarnaast heeft Childwood ook boxen en diverse veiligheidsproducten in haar assortiment, zoals deur- en traphekjes. Bekijk hier Childwood boxen.
 • Bebies First: Bebies First is een trendy merk. Bebies First biedt hele kinderkamers, maar ook losse meubelen als ledikanten, bedden, boxen en kledingkasten voor jouw kindje. Bebies First biedt behalve een breed assortiment ook een prima prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier Bebies First boxen.
 • Geuther: Al meer dan een eeuw staat Geuther bekend om haar kwalitatief hoogwaardige babyproducten. Naast boxen, kinderstoelen en wiegjes biedt Geuther een uitgebreid assortiment aan veiligheidsproducten waaronder traphekjes. Geuther wordt graag gezien als een merk voor ouders die bijzonder hoge eisen stellen aan de veiligheid van hun kind. Bekijk hier Geuther boxen.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je box of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken boxen.

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email