Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Anonimiteit belangrijk voor spermadonoren

Anonimiteit is bijzonder belangrijk voor spermadonoren. Het aantal mannen dat nog sperma zou doneren wanneer anonimiteit zou vervallen, zou dan ook fors dalen. Dit is een conclusie van de enquête die onder Belgische mannen is uitgezet van ifv-specialist Wim Decleer Dit is vergelijkbaar met andere landen waar de anonimiteit niet meer mogelijk is.

Maar liefst 70% van de mannen zou nog bereid zijn om spermadonor te zijn, van de 158 spermadonoren die betrokken waren bij de enquête Donoren zijn overigens wel vaker bereid om niet-identificeerbare gegevens af te geven, zoals hun interesses of haarkleur.

De belangrijkste vraag naar informatie over de donoren, is die van wensouders. Zij denken meer houvast te hebben wanneer zij weten wie de donor is. De kinderen die dankzij een spermadonatie geboren worden, zijn eerder nieuwsgierig naar wat voor persoon hun natuurlijke vader is, dan dat zij echt met hem in contact willen komen.

Wel of niet anoniem sperma doneren lijkt dus vooral een ethisch-politieke kwestie te zijn, waarbij de vraag is of de minderheid van kinderen die graag meer informatie over hun natuurlijke vader opweegt tegen het feit dat het aantal donoren zal dalen als het recht op anonimiteit bij donatie verloren gaat?

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email