Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby ontwikkelt angst voor hoogte tijdens kruipen

Amerikaanse onderzoekers hebben een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science waaruit blijkt dat baby’s angst voor hoogte ontwikkelen tijdens het kruipen. Een baby leert gemiddeld met 9 maanden kruipen. Op dat moment ontstaat er pas bewustzijn en angst voor de dieptes.

In het onderzoek werden baby’s die nog niet konden kruipen gedurende een korte periode rondgereden in een op afstand bestuurbaar autootje. Zodra de baby’s met een diepte werden geconfronteerd door bijvoorbeeld een glazen tafel waarmee er zich was op de onderliggende vloer, steeg de hartslag van de baby’s. Baby’s van dezelfde leeftijd die niet in het autootje werden gezet, vertoonden geen kenmerken van angst bij het zien van de diepte, integendeel, zij werden hierdoor juist aangetrokken.Op basis van deze resultaten is het vermoeden ontstaan dat baby’s zich bewust worden van hun bewegingen ten opzichte van de ruimte om hen heen naarmate ze meer gaan kruipen. Op het moment dat ze ergens vanaf vallen, verliezen ze hun omgevingsinformatie tijdelijk. Mogelijk ontwikkelen ze hierdoor angst voor hoogtes. De ontwikkeling van baby’s is zodoende afhankelijk van specifieke ervaringen, waarbij de paradox is dat de neiging om gevaarlijkse situaties op te zoeken tegelijkertijd de drijvende kracht is van de ontwikkeling van vaardigheden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email