Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Wanneer word ik ingeleid?

Meestal zet de bevalling zich op natuurlijke wijze in, in sommige gevallen lukt dit helaas niet en moet je hierbij geholpen worden. Veel voorkomende redenen om de bevalling in te leiden zijn:

 • Langdurige bevalling die onvoldoende op gang komt
 • Over tijd zijn, namelijk 42 weken zwanger
 • Een hoge bloeddruk
 • Een infectie van de moeder
 • Langdurig gebroken vliezen
 • Groeivertraging van het kind
 • Een placenta die slechter werkt.

Als je bevalling wordt ingeleid krijg je een middel toegediend krijgt dat de weeën op gang brengt. Dat kan een infuus met oxytocine zijn, of een gel met prostaglandine die op de baarmoedermond wordt aangebracht. Een inleiding van de bevalling gebeurt altijd in het ziekenhuis en onder leiding van een gynaecoloog.

Vaak wordt gezegd dat een ingeleide bevalling heel vervelend kan zijn. Nu is het zo dat een bevalling pas ingeleid wordt als er problemen zijn. Bijkomende spanning en stress maakt vaak ook dat vrouwen de pijn als extra zwaar ervaren. De weeën kunnen na een inleiding echter wel heftiger zijn. Pijnstilling is eventueel mogelijk.

Er zijn ook alternatieven van een inleiding van je bevalling mogelijk om een kunstmatige start van je bevalling te voorkomen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email