Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Bewaar restanten van je kraampakket voor het goede doel

Baby hopeVandaag kwam ik in aanraking met een initiatief van Stichting Baby Hope dat ik van harte ondersteun.

Deze stichting zamelt restanten van kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het materiaal uit de kraamdoos wat Nederlandse moeders overhouden worden gebruikt om de hygiëne tijdens bevallingen in deze armere werelddelen te verbeteren, en zo het sterftecijfer onder moeders en pasgeboren baby’s te verkleinen.

Medio 2003 werd de stichting opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk met maar liefst 291 inzamelingspunten in heel Nederland wat 15 kraamprojecten in 12 landen ondersteunt.

In de praktijk blijkt dat vaak maar een klein deel van het door de zorgverzekeraar ter beschikking gestelde kraampakket wordt gebruikt. In plaats van het restant na de bevalling weg te gooien, kan het dus levens redden van moeders en pasgeborenen.

Meer informatie over deze stichting en de locaties van inzamelingspunten vind je via http://www.stichtingbabyhope.org/.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email