Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wat moet ik weten over kolven?

Kolven naast het geven van borstvoeding

Wie borstvoeding geeft en wil blijven werken, zit al snel vast aan kolven. Ook wanneer het aanleggen van je kind aan de borst tijdelijk niet lukt, kun je vast gaan kolven om de productie op gang te houden of te krijgen zodat je kindje die melk vast kan gaan drinken. Het kolven is de afgelopen 6 jaar vertienvoudigd. Het is dus erg in opkomst, ook omdat borstvoeding erg gepromoot wordt.

Het opbouwen van kolven

Het is goed om te weten dat kolven, zeker in het begin, niet vanzelf gaat en moet worden opgebouwd. Zeker in het begin komt er maar een beetje moedermelk uit. De hoeveelheden die je uiteindelijk kunt afkolven, maar ook de productie van moedermelk, verschilt daarbij ook sterk per vrouw. Om moedermelk te geven is het belangrijk dat er voldoende oxytocine, het liefdeshormoon dat zorgt voor het stromen van de melk, aanwezig is. Daarbij is het belangrijk dat wanneer je kolft je dat in een rustige omgeving doet waar je je kunt ontspannen. Tenslotte is het een kwestie van vraag en aanbod, dat zorgt voor de hoeveelheid en continuïteit. Hierbij moet wel gezegd worden dat een gezond, voldragen kind feitelijk het beste kolfapparaat is.

Aanschaf van een kolfapparaat

Een belangrijk advies is tenslotte een kolfapparaat pas na de bevalling aan te schaffen en nog niet al tijdens je zwangerschap. Je weet dan namelijk nog niet hoe het geven van de borstvoeding zal gaan verlopen en of je wel één nodig hebt.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email