Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

De baby herinneringen die je moet koesteren – deel I

Wanneer je nog volop in de baby jaren zit van je kinderen denk je dat het je altijd bij zal blijven: de uitputting, de spuitluiers, de huiluurtjes en zul je alleen nog lieve baby herinneringen op kunnen halen (Geloof je het nog niet? Vertrouw op ons, het gaat echt gebeuren!).
En wat zijn die dingen die je zo ontzettend gaat missen en in je tropenjaren oh zo moet koesteren?

  1. Babyvetjes. Vlezige wangetjes, (diepe) plooien in het nekje, dijen, vingers, tenen en polsen dat soms zelfs onder de kleertjes zichtbaar was. De rolletjes betekende een beetje extra onderhoud – die rond de nek werden beruchte verzamelplekjes voor melk – maar ze maakten ook je baby ook een mini superheld . En welke moeder houdt daar nu niet van?
  2. Spontane blije schreeuwtjes. Je ouderen kinderen kunnen uiteraard absoluut ongeremd enthousiast zijn, maar het is niets vergeleken met de oorverdovende blijdschapskreten zoals zij zich lieten horen als baby. Net als een tsunami van geluk zijn deze babyschreeuwetjes sterk, luid, en zonder waarschuwing vooraf. Het was alsof het kleine lichaampje niet alle uitbundigheid kon bevatten – en gelukkig voor ons als ouder – wat overtollig was met ons gedeeld werd.
  3. Makkelijker reizen. Je baby kon langere tijd als baby stilzitten wat bijvoorbeeld op gaan verrassend gemakkelijk maakte. Als we laat waren, kon je je baby gewoon onder de arm meenemen en snel je weg vervolgen richting de gate. Reizen was met een baby daarbij ook goedkoper: je baby reisde mee op schoot tijdens vluchten en treinreizen totdat hij 2 was wat de kosten van een extra ticket bespaarde. En er ontstond nooit een opstopping bij de speelgoedwinkel omdat er zonodig gekeken en gekocht moest worden.
  4. Voedingscoma’s. Het voeden van je baby was zaligmakend. Naast dat het een moment was om je optimaal te hechten aan elkaar kon je het ook gebruiken om een leuke serie te kijken op tv, je mail te checken of te kijken naar je lieve kleine persoontje zonder onderbrekingen van de buitenwereld . En dan het wegzakken in een diepe, zoete slaap na de voeding..iets om nooit te vergeten….
  5. Dutjestijd. Vooral als de nachten zwaar zijn met je baby (wat voor sommige ouders wel maanden- of jarenlang kan duren) zijn de dutjes overdag een fijne tegenhanger. Terwijl veel baby’s weigeren gedurende de nacht te slapen, zijn er naast koffie nog de dagelijkse dutjes . Natuurlijk was het niet altijd fijn de dag in te moeten plannen in pre- en post – slaap segmenten, maar je overgeven aan die slaapmomenten en zelf even gestrekt op de bank te gaan liggen was heerlijk. Hier zul je nog vaak aan terugdenken wanneer je om 15:00 nog steeds Lego torens aan het bouwen bent en je je kind vraagt of hij een dutje wil doen maar inmiddels nee blijft zeggen terwijl je vurig hoopt dat het weer net als vroeger was.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email