Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

De baby herinneringen die je moet koesteren – deel II

Wanneer je nog volop in de baby jaren zit van je kinderen denk je dat het je altijd bij zal blijven: de uitputting, de spuitluiers, de huiluurtjes en zul je alleen nog lieve baby herinneringen op kunnen halen (Geloof je het nog niet? Vertrouw op ons, het gaat echt gebeuren!).
En wat zijn die dingen die je zo ontzettend gaat missen en in je tropenjaren oh zo moet koesteren?

  • Kleine pleziermomenten. Voordat je een baby krijgt zijn er twee snelheden: snel en sneller. Op het moment dat je ouder wordt van je baby, leer je de wereld om je heen in vertraging kennen omdat je baby in alles om zich heen geïnteresseerd is. Dit betekende dat je veel tijd doorbracht met de meest alledaagse momenten : het kijken naar mieren die marcheren over onze stoep, luisterend naar de verschillende geluiden van bladeren, het voelen van grassprieten kietelen aan de zolen van jullie voeten en het tellen van het aantal auto’s in de straat.
  • Schattige babykleding. Kimono -style onesies, broekjes met voetjes, kleren waarmee je je kleintje verkleedde als dier – er is niets leuker dan babykleertjes . En als je de ouder bent van een oude kind, zul je snel ontdekken dat de schattigheid van zijn garderobe een piek kent op de leeftijd van 2. Hierna kom je (in geval van een jongen) in een afdaling terecht richting superhelden shirts, met zweet bevlekte sportsokken en vuile jeans.
  • Een constante stroom bezoekers . Het hebben van een baby geeft jou en je partner een reden om niet naar dat etentje te gaan of de groepsvakantie met vrienden over te slaan omdat je bij je baby wilde blijven. Niet dat het ertoe deed . Je vrienden en familie konden niet wachten om je baby weer te zien en waren maar wat bereid naar jou af te reizen.
  • Lopen met de wandelwagen. Vaak een haat-liefde verhouding:  een noodzakelijk kwaad en soms lastig om mee te navigeren als een winkel een trap had en geen lift, al heb je overal bekijks en is niets liever dan je baby te zien genieten van het ritje samen.  Maar nu je kindje in staat is overal naartoe te lopen begin je de wandelwagen ook wel erg te waarderen – en te missen- want een stuk sneller was het ook!
  • De lekkere baby-lucht. De eerste keer dat ik je een vleugje van delicate, honingzoete pasgeboren babygeur opsnuift, ben je verslaafd . Laten we het zo zeggen: het is zo verslavend dat je opeens ontdekt dat je zonder enige gene zijn kleine teentjes aan het besnuffelen bent. Tegen de tijd dat je kind naar school gaat maakt dit plaat voor een flinke stinkvoet!
  • Alle kleine primeurs. Achteraf zou je willen dat je elke belangrijke mijlpaal goed had vastgelegd: omrollen , zitten zonder hulp, het eerste hapje, het lopen , maar ook de veel kleine primeurs maken je enthousiast als ouder. En gelukkig: die vinden op dagelijkse basis plaats. Zijn eerste picknick, zijn eerste rit met de metro, zijn eerste playdate , de eerste keer dat hij iets tekent. moment rook was te klein voor mij om te vieren. Zorg ervoor dat je al die momenten, hoe klein ook, vastlegt in een dagboek. Niets is leuker dan je aantekeningen en filmpjes om dat later opnieuw terug te zien en te herinneren hoeveel ontzag je had en nog steeds hebt voor je kind.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email