Een te schoon huis is niet goed voor je kind

schoonWeg met de mop en de sponsen, want het blijkt dat wat viezigheid helemaal geen kwaad kan voor je kind, zeker als het aankomt op allergieën.

Een nieuwe studie in de Journal of Allergy and Clinical Immunology toont aan dat het blootstellen van je baby aan huidschilfers van de kat of knaagdieren, maar ook diverse bacteriën het risico dat hij later allergieën en astma zal ontwikkelen vermindert. Kinderen die hier niet werden blootgesteld bleken namelijk drie keer meer kans te hebben op een piepende ademhaling en allergieën dan kinderen die wel opgroeiden in huishoudens die minder schoon zijn. “Het was het tegenovergestelde van wat we verwacht hadden , “zegt Dr Robert Wood , hoofd van de afdeling van allergie en immunologie van het Johns Hopkins Children’s Center en co- auteur van de studie. “We willen niet het hebben van knaagdieren en kakkerlakken in huis bevorderen, maar deze data suggereert dat een al te schoon huis niet goed kan zijn. ”

De onderzoekers speculeren dat de blootstelling aan vuil het immuunsysteem iets geeft om tegen te vechten. Het is precies het tegenovergestelde van wat we tot nu toe aannamen dat om allergieën te verminderen het noodzakelijk is om het huis fanatiek stof- en huidschilfervrij te houden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone