Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Er bestaat ook een gratis mogelijkheid om voogd te benoemen voor ouders

Wist je dat je als ouder sinds medio 2014 ook gratis een voogd kunnen benoemen door een simpel formulier in te vullen op de site van de rechtbanken?

Hiermee regelen je wie er voor je kinderen zal zorgen wanneer jij en je partner komen te overlijden.

Tot voor kort kon je de voogdij voor je kinderen enkel regelen met een kostbare akte of testament via de notaris. De gratis mogelijkheid is een uitkomst voor de vele ouders die nog niets geregeld hebben. Maar liefst 60% van de ouders blijkt namelijk geen testament te hebben. Het indienen van het formulier bij de rechtbank is gratis is. Daarbij is het ook zo dat je zo vaak als je wilt een nieuwe melding mag doen.

Het formulier om voogdij gratis te regelen hebben rechtbanken online gezet en is hier te vinden:
http://www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Formulieren/Documents/Gezag-na-overlijden.pdf

Als ouders kunnen het formulier samen invullen of ieder voor zich in geval je gescheiden bent. Wat aanvullend vereist is zijn: een gewaarmerkt uittreksel van de geboorteakte van hun kind(eren)

Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om de voogdij te regelen in een testament. Het voordeel hiervan is dat in samenspraak met de notaris alles wat in verband staat met je overlijden besproken wordt waarin de notaris expertise heeft. Voogdij is hier slechts een onderdeel van. Wil je toch een testament? Dan kun je ook kosten besparen door deze zelf aan te maken via www.doehetzelfnotaris.nl. Voor advies op maat kun je aanvullend bij een notaris terecht.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email