Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe maak ik de fles van mijn baby schoon?

Schoonmaken fles, speen en andere onderdelen

Een fles, speen en andere onderdelen maak je na elk gebruik schoon met water en afwasmiddel. De fles kun je schoonmaken met een speciale flessenborstel. Hiermee kun je op alle plekken in de fles komen en voorkomen dat bacteriën zich zullen verzamelen. Na het schoonmaken moet je een fles ondersteboven drogen op een stuk keukenpapier. Ook de speen en andere onderdelen kun je te drogen leggen op keukenpapier.

Steriliseren fles, speen en andere onderdelen

Naast het schoonmaken van de fles na elk gebruik, dien je de fles regelmatig te steriliseren. Tot je baby 6 maanden is dien je  spenen en flesjes dagelijks te steriliseren. Vanaf 6 maanden is het voldoende om dit wekelijks 1 a 2 keer te doen. Voordat je gaat steriliseren moeten flesjes en spenen eerst goed gereinigd zijn, anders heeft sterilisatie geen zin.

Steriliseren kun je in een pan met kokend water. Je vult een pan met water en voegt hier een scheutje azijn aan toe, wat kalkaanslag voorkomt op de flessen. De flessen stop je vervolgens 10 minuten in de pan, waarbij ze volledig ondergedompeld moeten zijn.

Spenen en andere plastic onderdelen voeg je 3 minuten toe aan het kokende water. De flesjes, spenen en andere onderdelen haal je met een tang uit de pan en leg je te drogen op een schone theedoek.

Na afkoelen ruim je de flesjes, spenen en andere onderdelen op in een afgesloten, schone plaats.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email