Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een slab?

Wat is een slab

Een slab gebruik je vanaf het moment dat je kindje gevoed wordt van borstvoeding of kunstvoeding tot het moment dat je kindje zelf heeft geleerd vast voedsel te eten. Om de kleertjes van je kindje schoon te houden, kun je deze beschermen met een slab. Er zijn verschillende soorten slabben die je voor verschillende situaties en leeftijden kunt gebruiken.

Kooptips voor een slab

Om ervoor te zorgen dat je een goede slab aanschaft zijn hieronder een aantal categorieën slabben beschreven inclusief de voordelen en nadelen. Zo zijn er een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Slabben zonder mouw: Slabben zonder mouw zijn geschikt voor baby’s die nog niet zelfstandig eten en nog afhankelijk is van jou om hem te voeden. In dat geval heb jij nog redelijk in de hand dat het voedsel niet overal terecht komt. Wanneer je kindje eenmaal leert om zelfstandig te eten, dan is dit geen geschikte slab meer en kun je beter kiezen voor een slab met mouw. Het voordeel van een slab zonder mouw is dat deze vaak goedkoop zijn, je betaalt gemiddeld 2 à 3 euro. Ook kun je de slabben zonder mouw in verschillende varianten kopen, zoals één die je kunt strikken, één met drukknopen of één met klittenband sluiting. De meeste slabben zonder mouw zijn verder gemaakt van katoen. Katoen kan prima vocht absorberen en heeft als voordeel dat je het heet kan wassen (90 graden Celsius) indien nodig bij lastige vlekken.
 • Vocht absorberende slabben: Hoewel een katoenen slab prima vocht kan absorberen, zijn er ook slabben die dit nog beter kunnen. De slab blijft droog als je morst, vocht loopt niet van de slab op de kleertjes, maar het vocht zal ook niet door de slab gaan omdat deze een water-resistente binnenkant heeft. Het voordeel van vocht absorberende slabben is dat je kindje en zijn kleertjes niet nat worden, dus minder was. Ook de slab kun je hierdoor meerdere keren hergebruiken, voordat deze in de was moet.
 • Plastic slabben: Er zijn plastic slabben, al dan niet met of zonder opvangbakje. Het voordeel van een plastic slab is dat je deze gemakkelijk kunt afspoelen en deze nooit vlekken bevatten van voedsel wat je er niet uit kreeg met de was. Soms wordt echter als nadeel opgeworpen bij een plastic slab dat al het vocht en voedsel direct op de vloer valt en je daardoor veel meer schoonmaaktijd hebt, terwijl een stoffen slab het meeste absorbeert.
 • Slabben met mouw: Een slab met mouw is geschikt voor wanneer je een wat ouder kindje hebt, die aan het leren is om zelfstandig te eten of dit al kan. Een groot voordeel van de mouwen is dat je je kindje met een gerust hart laten eten, omdat hij nu niet erg is wanneer hij bijvoorbeeld met een mouw in het eten terecht komt. Een nadeel is dat slabben met mouw vaak wat duurder zijn. Je betaalt gemiddeld 10 euro per slab.

Bekende merken slab

Wil je weten welke merken er van slabben zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Jollein: Jollein is een betaalbaar merk merk met een ruim assortiment aan babyartikelen, waaronder inbakerdoeken en slabbetjes. De slabbers van Jollein bieden een optimale bescherming van de kleding van je kindje en zijn nog leuk en kleurrijk om te zien ook. Bekijk hier Jollein slabben.
 • Mum2Mum: Mum2Mum heeft het als doel gesteld het leven van ouders gemakkelijker te maken met speciale slabbetjes, spuugdoekjes, badtextiel en nog veel meer. Mum2Mum werd in 2004 opgericht door de 2 moeders Jo Bond en Jo Keall, die elkaar ontmoetten tijdens hun zwangerschapsles. Mum2Mum verhopen kwaliteitsproducten voor je baby. Hun slabbetje de Wonder Bib is één van de meest gewaardeerde producten van Mum2Mum, een super-absorberende slab die echt werkt! Dit slabbetje van Mum2Mum houdt baby’s, baby’s en peuters droog in elke situatie – bij reflux, morsen, flesvoeding, borstvoeding en eten. Bekijk hier Mum2Mum slabben.
 • Silly Billyz: Silly Billyz is een bekende ontwikkelaar van slabbers voor je baby en peuter en favoriet van veel ouders! Het assortiment van Silly Billyz is uitgebreid. Voor alle slabbetjes van Silly Billyz geldt echter dat ze vlekwerend, waterdicht en snel drogend zijn. Alle Silly Billyz slabbetjes zijn gemaakt van een niet pillende fleece voorkant of een katoenen velours voorkant en een ademende nylon achterkant. De Silly Billyz slabbetjes zijn er zowel zonder als met waterdichte Nylon mouwen en verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren. Bekijk hier Silly Billyz slabben.
 • Bibetta: Bibetta vervaardigt innovatieve slabbetjes met behulp van hoogwaardige stoffen die echt werken zodat u kunt ontspannen! Bibetta biedt diverse slabbetjes aan in vele leuke kleuren en met meerdere functionaliteiten. Bibetta’s slabbetjes van neopreen hebben een opvangbakje onderaan en maakt deze slabbetjes heel gebruiksvriendelijk. Je spoelt ze even af en rolt ze op. Bibetta biedt hiernaast ook slabbetjes aan die waterdicht zijn en mouwtjes hebben.
  Alle slabbetjes van Bibetta hebben specifieke maataanduiding en een originele kleurstelling. Bekijk hier Bibetta slabben.
 • Cottonbaby: Al ruim 15 jaar is Cottonbaby al producent en leverancier van een uitgebreid assortiment aan beddengoed, pyjama’s, accessoires en speelgoed voor baby’s en peuters. Slabbetjes zijn één van de praktische artikelen die Cottonbaby aanbiedt. De slabbetjes van Cottonbaby zijn bijzonder kleurrijk, comfortabel en duurzaam. Bekijk hier Cottonbaby slabben.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je slab of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken slabben.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email