Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Gezonde baby geboren dankzij nieuwe IVF-gen screening techniek

Wetenschappers hebben tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Vereniging voor menselijke reproductie en embryologie (ESHRE) in Londen aangegeven dat de eerste baby ter wereld is gekomen dankzij een nieuwe IVF-techniek die embryo’s screent op genetische afwijkingen. Gehoopt wordt dat de methode de lage IVF slaagkansen zal verhogen. Het jongetje werd geboren in juni in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De techniek, die bekend staat als next generation sequencing of NGS, maakt het onthullen van erfelijke genetische aandoeningen, chromosoomafwijkingen, defecten en mutaties beter mogelijk, voordat het embryo wordt geïmplanteerd in de baarmoeder.

IVF, ofwel in-vitro fertilisatie betekent dat de eitjes uit de baarmoeder worden bevrucht met sperma in een laboratorium. IVF heeft een relatief lage slagingskans op een zwangerschap na implantatie – ongeveer 30 procent. Hoewel het niet bekend is waarom het zo vaak niet goed gaat, wordt wel vermoedt dat genetische afwijkingen een belangrijke veroorzaker zijn, volgens de auteurs van het onderzoek .

Next generation sequencing verbetert de mogelijkheid om deze afwijkingen op te sporen en helpt de embryo’s te identificeren met de beste kans op een levensvatbare zwangerschap. Bovendien is de nieuwe techniek aanzienlijk goedkoper dan de huidige technologie De huidige methoden om gen tekortkomingen op te sporen in embryo’s kost meer dan £ 2.000 (€ 2.300, $ 3.000) voor een enkele IVF-poging. De nieuwe methode moet het mogelijk maken de kosten te verminderen met een paar honderd pond. Hierdoor komen de voordelen van chromosoom screening binnen het bereik van een veel groter aantal patiënten.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email