Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Griep tijdens zwangerschap verhoogt risico op kind met bipolaire stoornis

Een recente studie die gepubliceerd is in JAMA Psychiatry suggereert dat wanneer de moeder tijdens haar zwangerschap de griep krijgt, er een groter risico is dat haar ongeboren kind later een bipolaire stoornis ontwikkeld.Het effect is echter zeer klein, namelijk 3% tot 4%, ook hebben de meeste mensen met een bipolaire stoornis geen voorgeschiedenis van griep in de baarmoeder.De bevinding is interessant, omdat het aansluit op eerder onderzoek over de koppeling tussen griep van de moeder tijdens de zwangerschap en schizofrenie bij het kind. De hoofdonderzoeker geeft echter zelf aan dat de bevinding uit het onderzoek niet heel hoog op de zorgenlijst moet komen te staan van de aanstaande moeder, in verband met de kleine verhoogde kans.

Wel wordt het advies gegeven dat zwangere vrouwen er (sowieso) goed aan zou doen om buiten schot van griep te blijven, hetgeen al in algemene zin als aanbeveling geldt voor de vrouwen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email