Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe houd je je baby koel bij warm weer?

Met dit warme weer zitten volwassen al te puffen, baby’s hebben het echter nog lastiger. Baby’s slapen het prettigst in een kamer tussen de 16 en de 20 graden, en doen in een te warme kamer geen oog dicht.

Verder moeten baby’s veel drinken met warm weer en is het fijn als je ’s nachts de ramen kan openzetten voor frisse lucht.

Ken je deze tips ook al?

  • Beddengoed van je baby: Katoenen lakens zijn het beste met heel warm weer omdat de stof meer ademt dan synthetische lakens. Haal verder de waterproof matrasbescherming van het kinderbedje af met hoge temperaturen. Het materiaal zorgt er namelijk voor dat warmte wordt vastgehouden en je baby dus nog meer zal doen zweten.
  • Ventilator in combinatie met bevroren flessen: Ventilators zorgen er tijdens een hittegolf enkel voor dat hete lucht in het rond wordt geblazen. Door echter enkele bevroren waterflessen voor de blazer te zetten, zal de lucht in de kamer een stuk sneller afkoelen.
  • Kalme routine voor het slapengaan: Relaxte baby’s hebben het minder warm dan gefrustreerde baby’s. Zorg daarom altijd voor een kalmerende routine voor het slapengaan, zodat je kindje heerlijk rustig is wanneer hij in zijn bedje wordt gelegd. 
  • Controleer de nektemperatuur van je baby: Handen en voeten koelen sneller af dan de rest van het lichaam. Om de temperatuur van je baby goed te controleren, kun je het beste de achterkant van het nekje van je baby voelen om na te gaan of je kindje het te warm heeft.
  • Ga kijken voor het slapengaan: Hoe warm het ook overdag is geweest, ’s nachts kan het snel afkoelen. Ga voordat je zelf gaat slapen dus nog even langs de kinderkamer om na te gaan of je baby toch nog even een dekentje nodig heeft. Enkel een luier zal te fris zijn wanneer de temperatuur onder de 25 graden zakt in de nacht.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email