Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Honderden Nederlandse schoolkinderen leven in armoede

Eén op de negen kinderen leeft onder de armoedegrens. In Nederland betreft dit maar liefst 380.000 kinderen. Van elke Nederlandse klas van 30 kinderen, gaat dit om 3 kinderen. Met armoede wordt bedoeld dat er thuis geen geld is voor kleding, schoenen of het eten van een ontbijt in de ochtend.

Armoede alleen al is ellendig voor deze kinderen. Omdat zij zich daarbij schamen voor hun thuissituatie, zijn zij ook niet geneigd vriendjes thuis uit te nodigen. Met een sociaal isolement als gevolg. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt armoede in diverse soorten gezinnen voor te komen. Bij gezinnen van zelfstandigen waar inkomsten onder druk staan, bijstandsmoeders, gescheiden gezinnen met hoge financiële schulden en gezinnen die een woning hebben die onder water staat.

Gemeentes zouden aangespoord moeten worden om armoede in hun gemeente inzichtelijk te maken. En ook die gezinnen die geen uitkering ontvangen. Een op de acht gemeentes heeft inmiddels een programma ontwikkeld dat zich richt op kinderarmoede. Per kind wordt er gekeken welke producten of diensten een aanvulling kunnen zijn in zijn of haar leven. Bijvoorbeeld nieuwe kleding of zwemles. Staatssecretaris Klijnsma stimuleert inmiddels alle gemeenten om dergelijke programma’s aan te bieden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email