Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderopvangtoeslag wordt hoger vanaf 2016

Werkende ouders die hun kinderen onderbrengen bij de kinderopvang krijgen vanaf 1 januari 2016 meer kinderopvangtoeslag.

Dit is één van de plannen zoals gepresenteerd op Prinsjesdag van het kabinet. De kosten van dit plan bedragen jaarlijks 290 miljoen euro. Het ministerie van Sociale zaken heeft de verwachting dat het inkomensvoordeel voor de ouders wat hier een resultaat van is, zal leiden tot 19.000 extra kinderen in de kinderopvang.

Van dit bedrag, zal het grootste deel gaan naar gezinnen met een inkomen vanaf circa 50.000 euro per jaar (anderhalf keer modaal). Deze ouders krijgen ruim honderd euro per maand meer dan op dit moment, wanneer zij twee kinderen hebben die drie dagen in de week naar de kinderopvang gaan. Wanneer de ouders twee kinderen in de naschoolse opvang hebben gedurende drie dagen per week, dan is het voordeel vanaf volgend jaar ongeveer 56 euro per maand.

Voor alleenstaande ouder met een minimuminkomen komt het voordeel neer op 57 euro per maand met twee kinderen die vier dagen per week naar de crèche gaan en 30 euro per maand als de kinderen naar de naschoolse opvang gaan.

Het extra geld vanuit het kabinet zal daarnaast ongeveer 7.000 extra banen in de sector opleveren.

Voor het plan van Asscher is geen steun vereist van de oppositie, de verhoging wordt namelijk geregeld in een ‘algemene maatregel van bestuur’.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email