Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Langer vaderschapsverlof voorlopig opgeschort

Vaders hebben op dit moment recht op twee dagen betaald en drie dagen onbetaald verlof na de geboorte van hun kind. De verlenging van het betaalde vaderschapsverlof is echter voorlopig van de baan. 25 organisaties zijn voorstander van het betaalde vaderschapsverlof te verlengen tot drie maanden. Hiermee zouden vaders en partners evenveel dagen met het kind kunnen doorbrengen als de moeder. De campagne ‘Vader zoekt verlof’ werd door hen gelanceerd om meer aandacht te vragen voor het zeer beperkte verlof van vaders en hoe deze uitgebreid zou kunnen worden.

De organisatie stimuleren dat mannen en vrouwen dit verlof voor een groot gedeelte na elkaar opnemen. Hiermee wordt een gelijk speelveld mogelijk gemaakt voor vaders en moeders na de geboorte van hun kind in relatie tot werk en zorg”. Aan ‘Vader zoekt verlof’ doen onder andere de volgende organisatie mee: Women Inc., Kenniscentrum Rutgers, Ouders van Nu, Het Kinderopvangfonds, Jonge Socialisten van de PvdA, de Jonge Democraten en FNV Jong.

De Tweede Kamer heeft nu op voorspraak van de VVD besloten het kabinetsvoorstel nu niet behandelen. Dit, omdat de formatie-onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks nog in volle gang zijn.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email