Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Maar liefst 20% van de kinderen woont niet bij beide ouders

Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim 600.000 Nederlandse kinderen niet bij zowel hun moeder als vader woont.

Een klein gedeelte, namelijk circa 32.000 kinderen, woont zelfs niet bij één van de twee ouders.

De cijfers zijn gebaseerd op het adres waar kinderen in Nederland staan ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Op het moment dat kinderen de helft van de tijd bij hun vader wonen, maar in het de basisadministratie bij hun moeder staan ingeschreven, wordt dit vertaald in de cijfers dat de kinderen alleen bij hun moeder wonen.

In de afgelopen 20 jaar daalde het aantal kinderen dat nog bij allebei de ouders woont, van 86 naar 80%. Hierbij waren en zijn nog steeds de verschillen tussen herkomstgroepen groot. Het aantal kinderen van Antilliaanse afkomst dat enkel bij de moeder woont is bijvoorbeeld het hoogst± 47% van de kinderen woont enkel bij hun moeder en maar 41% bij beide ouders. OHet aantal kinderen van Surinaamse afkomst dat bij beide ouders woont steeg daarentegen van 45% in 1996 naar 53% dit jaar. De cijfers voor kinderen van Turkse en Marokkaanse herkomst liggen beide rond het landelijk gemiddelde.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email