Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Mannen willen huisvrouw na de zwangerschap

Uit recent Australisch onderzoek blijkt namelijk dat mannen de voorkeur hebben dat hun partner een zorgzame huisvrouw wordt wanneer zij eenmaal bevallen is van hun eerste kind terwijl hij buitenshuis werkt.

Mannen blijken tegenwoordig nog heel ouderwets. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1800 kersverse ouders door de Australische socioloog Janeen Baxter. Zodra mannen vader geworden zijn kregen ze een veel meer stereotype kijk op het moederschap en de verdeling in het huishouden. In het onderzoek was een duidelijk verschil zichtbaar met de opinie van de vrouwen hierin. De vrouwen bleken na de geboorte van hun eerste kind juist nog sterker overtuigd van het feit dat werkende vrouwen net zo goed goede moeders kunnen zijn als thuisblijvende vrouwen. Het merendeel kersverse papa’s dat traditioneler is gaan denken vindt juist dat een werkende moeder minder in staat is een goede band met het kind op te bouwen dan een thuisblijvende moeder.

”De wijze waarop we in het Westen ouderschapsverlof, school en werk benaderen, vormen structurele belemmeringen voor betrokken vaderschap en versterken de traditionele moederrol van de vrouw”, volgens professor Baxter. ”Of je nu een man of vrouw bent, je moet stevig in je schoenen staan om tegen deze heersende standaard in te gaan.”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email