Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Medische doorbraak geeft overlevenden van kanker hoop op zwangerschap

Australische artsen  ’s werelds eerste zwangerschap bereikt van ovarieel weefsel dat gekweekt is buiten het bekken. De toekomstige moeder Vali uit Melbourne is nu 25 weken van een tweeling, nadat haar beide eierstokken zijn verwijderd toen ze werd behandeld voor kanker.

Onderzoekers van Melbourne IVF hebben haar eierstokweefsel opgeslagen voordat ze met de behandeling van haar kanker zijn gestart, en plaatsten het  zeven jaar later terug in haar buikwand. Haar eigen eieren groeiden met succes en werden uit het weefsel gehaald voor IVF en vervolgens bevrucht en teruggeplaatst in de baarmoeder.

Het is de eerste keer dat de procedure ergens ter wereld heeft plaatsgevonden. Onderzoekers geven aan dat het zeer hoopgevend is voor andere kankerpatiënten die graag zwanger willen worden. “We hebben bewezen dat eierstokweefsel nog kan werken en normaal functioneren buiten het bekken, zijn natuurlijke omgeving,” geeft Hoofddocent Kate Stern aan.

Vali is enthousiast dat zij toch de mogelijkheid heeft gekregen om kinderen te krijgen. De bevalling van tweeling is over drie maanden uitgerekend.

De resultaten werden gepresenteerd op de Fertility Society of Australia conferentie in Sydney.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email