Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Meer dan 1 op de 4 gescheiden ouders praat niet met elkaar

Co-ouderschap betekent niet in alle gevallen dat kinderen door ouders ‘samen opgevoed’ worden. Slechts 1 op de 3 gescheiden ouders heeft regelmatig contact met de ex-partner. Ruim 1 op de 4 gescheiden stellen praat zelfs nooit met de andere ouder.

Sinds 2006 zijn rechters wettelijk verplicht om co-ouderschap ‘bij voorrang’ te onderzoeken als ouders er zelf niet uit raken. Door deze maatregel die een goede intentie heeft, is het aantal ex-koppels met hevige conflicten dat voor co-ouderschap kiest opvallend toegenomen. Het gevaar is dat ouders de regeling als een recht gaan zien.

Experts willen daarom dat rechters niet langer voorrang moeten geven aan verblijfsco-ouderschap als ouders er niet gezamenlijk uitkomen. Zij willen graag dat de voorrangsregel wordt herzien.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email