Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Melk drinken tijdens je zwangerschap leidt tot een langer kind

melkEen nieuwe studie heeft aangetoond dat wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap melk drinken, dit voordelen geeft in de vroege volwassenheid van hun kind. Eerdere studies concludeerden dat baby’s geneigd zijn om meer te wegen en sneller te groeien wanneer aanstaande moeders melk drinken. Ook hebben deze kinderen meer kans  om langer te worden in hun tienerjaren dan kinderen van vrouwen die geen melk dronken tijdens de zwangerschap.

Uit de resultaten van de studie, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat tieners van beide geslachten over het algemeen groter waren wanneer hun moeders meer dan 150 milliliter – ongeveer een kwart van een halve liter- melk dronk tijdens de zwangerschap per dag, in vergelijking met kinderen geboren vrouwen die minder dan deze hoeveelheid gedronken.

Om tot deze conclusie te komen heeft het team van voedingsdeskundigen uit IJsland, Denemarken en de VS baby’s van 809 vrouwen die in de late jaren ’80 zijn geboren, gevolgd. Het onderzoeken of de voordelen te zien in de vroege stadia van het leven van de melk werden uitgebreid in latere jaren. Eerder werd al door Britse wetenschappers uitgevonden dat zwangere vrouwen het IQ van hun baby’s stimuleren door het drinken van meer melk, omdat het rijk is aan jodium.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email