Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Merendeel van ouders wel eens niet blij met kraamcadeau

Meer dan 75% van pas geworden ouders zijn wel eens niet blij geweest met een kraamcadeau dat zij in ontvangst mochten nemen na de geboorte van hun kind.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door KidsToday.nl waaraan 1600 ouders deelnamen. Van het deel van de ouders dat niet blij met een cadeau was, geeft 30 procent aan dat het cadeau niet naar wens was. Er werd onder meer gekeken naar wat voor cadeaus de ouders graag hadden gewild en liever niet ontvingen. De meest gemaakte fout bleek het geven van te kleine kleding voor de baby. 23% van de ouders gaf aan liever geen kleding in maat 50 te krijgen, terwijl 19% van de ouders babykleding in maat 62 wel graag wilde hebben. Verder kregen 27% ouders liever geen babyschoenen die gedurende de eerste drie maanden gedragen moesten worden.

Favoriete kraamcadeaus waren daarentegen naast passende babykleding: cadeaubonnen, gepersonaliseerde kraamcadeaus waaronder een bord met de baby’s naam er op. Hoewel veel cadeaus niet gewenst zijn, worden ze echter zelden weggegooid. De cadeaus worden in opgeborgen en blijven ongebruikt. En kleding die ongewenst was wordt ofwel als reservekleding aangehouden voor het kinderdagverblijf ofwel eenmalig gedragen op het moment dat de gever van het kraamcadeau langskomt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email