Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moeders hebben dagelijks slechts 17 minuten tijd voor zichzelf

Moeders blijken slechts 17 minuten per dag tijd voor zichzelf te hebben blijkt uit onderzoek. Dat is bijzonder weinig. Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit eventueel kunt oprekken tot iets meer tijd? Hier wat tips om kritisch te kijken naar je daginvulling en hoe je soms wat liever kunt zijn voor jezelf.

Nee zeggen

Leer nee zeggen, thuis, op je werk of in je vriendenkring. We zijn altijd bang dat we teleurstellen, maar als je nee zegt tegen iets anders, zeg je ja tegen jezelf. En dat is ook belangrijk! Het is belangrijk dat je ook je eigen energiebalans blijft opladen. Denk dus goed na waar jij blij van wordt en je een ontspannen gevoel geeft. Maak het doen van die dingen een concreet doel. Vind je het bijvoorbeeld lekker minimaal wekelijks te sporten, zorg dan voor een oppas die je vertrouwt en de boel uit handen neemt voor die avonden.

Stel prioriteiten

Bekijk je to do lijst eens kritisch en ga na of echt alles wat daar op staat nu moet of ook later kan. Er staan ook vast dingen op die je niet persé zelf hoeft te doen, maar ook aan je partner of (oudere) kinderen kunt vragen. Soms kan het werken dingen met te combineren en zo meer voor elkaar te krijgen. Ga bijvoorbeeld sporten met een vriendin.

Accepteer dat de balans niet altijd perfect is

Soms is je werksituatie wat meer overheersend, de andere keer de gezinssituatie. Accepteer het zoals het is. Als werkende moeder ben je continue aan het balanceren. Dat maakt je nog geen slechte moeder.

Maak het jezelf makkelijk

En de beste moeder én de beste vriendin én de beste echtgenoot zijn, werkelijk? Denk je echt dat dat kan? Je hoeft niet overal goed in te zijn. Pannenkoeken uit een pak zijn ook lekker, waarom zou je ze dan zelf bakken? En de hele nacht doorhalen voor een eigengemaakte traktatie vanwege de verjaardag van je kinderen. Bestel gewoon een kant en klare online!

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email