Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moederschap maakt vrouwen productiever op werk

motherHet moederschap blijkt een goede uitwerking te hebben op werkende moeders. Uit onderzoek onder 2000 vrouwen en 500 werkgevers blijkt dat het krijgen van kinderen namelijk een goede invloed heeft op de productiviteit van de vrouwen. Goed nieuwe voor de werkgevers! Het moederschap versterkt bepaalde vaardigheden. Zo kunnen werkende moeders onder meer beter multitasken, organiseren en werken in een team.

Meer dan 62% van de vrouwen die meegedaan hebben aan het onderzoek geeft aan beter te zijn geworden in multitasken na de komst van hun baby. 50% van de vrouwen ziet verder een verbetering in hun vaardigheden op het gebied van tijdsmanagement. Organisatietalent is bij 25% van de vrouwen vooruitgegaan sinds het moederschap.

Ook werkgevers vallen voordelen van het moederschap op. 57% van de hen vindt dat werkende moeders beter in staat zijn om in een team te functioneren, 35% vindt dat de vrouwen beter kunnen multitasken en circa 33% geeft aan dat de waardering van collega’s en klanten vooruitgaat.

Multimedia lijken een belangrijke rol te spelen in het balanceren van werk en gezin. Kostbare tijd wordt uitgespaard door het gebruik van sociale media en gadgets. Daarnaast kiest één derde van de moeders ervoor om flexibiliteit in te bouwen in hun werk, door een stuk thuis te gaan werken, ondersteund door de technologie.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email