Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Niet in alle Nederlandse ziekenhuizen pijnbestrijding mogelijk

pijnbestrijdingArtsennet meldt dat naar aanleiding van een inventarisatie van de Stichting Kind en Ziekenhuis is gebleken dat maar liefst in een derde van de Nederlandse ziekenhuizen vrouwen nog niet altijd pijnloos kunnen bevallen.

Een woordvoerder van de stichting geeft aan dat gynaecologen niet altijd gehoor geven aan een verzoek van een vrouw om een ruggenprik. Volgens de sinds 2008 geldende landelijke richtlijn ‘Pijnbehandeling tijdens de bevalling’ zou dit echter geen punt van discussie mogen zijn. Wel blijkt dat pijnbestrijding in alle ziekenhuizen te allen tijde wordt aangeboden.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie is verdoving in sommoge gevallen medisch niet verantwoord, bijvoorbeeld omdat de bevalling al in een ver gevorderd stadium is. Is de veiligheid van de moeder en het kinder echter gewaarborgd, dan zou een verzoek van een vrouw om pijnstilling een goede indicatie moeten zijn voor pijnbestrijdijng.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email