Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Onderzoek naar schade van beperkt drinken alcohol tijdens de zwangerschap

alcoholOnderzoek suggereert dat het met mate nuttigen van alcoholische dranken tijdens de zwangerschap niet op latere leeftijd schadelijk hoeft te zijn voor het kind. Zwaar alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt al lange tijd in verband gebracht met de gezondheid en ontwikkelingsproblemen van kinderen. Onderzoekers zijn pas enkele jaren geleden gestart om te kijken naar de invloed van drinken in beperkte mate, die wordt gedefinieerd als één tot twee glazen per week.

Onderzoekers in Engeland vergeleken 10.000 7-jarigen, bij een kwart hiervan hadden de moeders beperkt gedronken tijdens de zwangerschap. De andere moeders hadden geen alcohol genuttigd. Bij de kinderen is gekeken naar de sociaal-emotionele en intellectuele ontwikkeling. Vervolgens werd geconcludeerd dat er geen verschillen in termen van schadelijke effecten werden gevonden tussen de kinderen met een moeder die beperkt had gedronken en de kinderen met een moeder die niet had gedronken. De studie wees zelfs uit dat de kinderen van moeders die beperkt drinken tijdens de zwangerschap iets beter scoorden op de gedrags-en cognitieve tests, het verschil was echter niet statistisch significant. De onderzoekers aan dat er nog meer onderzoek moet plaatsvinden om na te gaan of er niet later in de kindertijd alsnog ontwikkelingsproblemen ontstaan​​.

De vrouwen die niet dronken tijdens de zwangerschap gaven in het onderzoek aan dat het niet drinken voor hen altijd de moeite waard is, omdat elk eventueel risico, hoe klein ook, zo wordt uitgesloten.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email