Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Nieuwe luier kan urine baby analyseren

Het New Yorkse bedrijf Pixie Scientific, opgericht door Yaroslav Faybishenko, heeft een luier ontwikkeld die de urine van baby’s kan analyseren en hierbij samenwerkt met een smartphone met als doel om een signaal af te geven op het moment dat er ernstige afwijkingen zijn. De luier zal nog getest gaan worden in het Benioff Children’s Hospital van the University of California en mogelijk ook door the Columbia University. De luier biedt de mogelijkheid om infecties aan de urinewegen, uitdroging of chronische nierproblemen op te sporen. Diverse gekleurde vierkante vlakken in de luier meten de aanwezigheid van respectievelijk proteïnes, water of bacteriën en veranderen van kleur als er iets mis is.De vlakken bevatten een QR-code, die met een speciale app kan worden gescand. De smartphone analyseert vervolgens via de camera de kleuren van de vlakken. De gegevens worden gedeeld met een centrale server waar artsen de informatie kunnen analyseren.

De luier zal circa 30% meer kosten dan een reguliere luier. De ontwikkelaars van de luier hebben niet de intentie om ouders niet continu voorzien van data, er moet uiteindelijk enkel een signaal afgegeven worden op het moment dat de ouders naar een dokter zouden moeten gaan. De ouders kunnen er op dat moment voor kiezen om de gegevens te delen met de arts.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email