Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een autostoeltje?

Wat is een autostoeltje

Een babyautostoeltje plaats je altijd achterstevoren in je auto. Je gebruik een babyautostoeltje voor je kind vanaf geboorte tot aan het moment dat hij 13 kilo zwaar is of je kind te groot is geworden (gemiddeld is dit tot circa 1,5 jaar oud). Het autostoeltje is niet te groot wanneer de beentjes over de rand heen steken, het is pas te klein geworden wanneer de bovenkant van de oren boven de rugleuning uitsteken. Als dit het geval is, dan kun je overstappen naar het volgende autostoeltje.

Kooptips voor een autostoeltje

Om ervoor te zorgen dat je een veilig autostoeltje aanschaft voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • Zorg ervoor dat je autostoeltje voldoet aan de nieuwste Europese veiligheidseisen (ECE 44/03 of 44/04). Wanneer dit het geval is, heeft het autostoeltje een keuringslabel of –sticker waarop in een rondje de letter E plus een getal staat. Het goedkeuringsnummer staat eronder en zou moeten beginnen met 03 of 04.
 • Selecteer een autostoeltje die goed past bij het gewicht van uw kind. Dit staat ook vermeld op het keuringslabel. Veelal wordt de leeftijd vermeld, maar dit elk kind van dezelfde leeftijd hebben automatisch ook hetzelfde gewicht.
 • Ga na of het babyautostoeltje zowel voor- en achterin je auto kan worden geplaatst.
 • Schaf alleen een tweedehands exemplaar van een autostoeltje aan als je zeker weet dat het stoeltje niet betrokken was bij een ongeluk en niet beschadigd is.

Gebruiktips voor een autostoeltje

Wanneer je een autostoeltje eenmaal hebt aangeschaft en wilt gebruiken, is het belangrijk dat je de instructies opvolgt die je bij het stoeltje krijgt bij de bevestiging hiervan in je auto.

 • Wat in algemene zin belangrijk is, is dat na plaatsing van het autostoeltje, er nauwelijks speling is in de voor- en zijwaartse richting zou mogen zijn.
 • Een autostoeltje mag je nooit plaatsen op de passagiersstoel voorin de auto, wanneer je een airbag hebt voor die stoel die je niet kunt uitschakelen.
 • Wanneer je je kind in het autostoeltje zet en de gordels vastmaakt, mogen er maximaal twee vinger passen tussen je kind en de gordel.
 • Een autostoeltje mag je niet meer gebruiken wanneer je een ongeluk hebt gehad met je auto, omdat het risico bestaat dat het beschadigd is (zonder dat je het kan zien).
 • Een babyautostoeltje is niet geschikt voor langdurig gebruik. Je wordt geadviseerd om je baby maximaal 2 uur per dag in een autostoeltje zitten. Tel hierbij trouwens ook het aantal uren in de kinderwagen of in een wipper. Een autostoeltje beperkt namelijk de motorische ontwikkeling van je baby. Soms kom je er echter niet onderuit om een keer een lange autorit te maken. Een enkele keer zal niet direct ernstige gevolgen hebben voor je baby. Zorg er echter wel voor dat je genoeg onderbrekingen hebt waarin je je baby uit het autostoeltje haalt.

Bekende merken autostoeltje

Wil je weten welke merken er van autostoeltjes zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • 4Baby: 4baby biedt ouders een uitgebreide selectie van onder meer autostoeltjes in elke gewichtsklasse, kinderwagens, kinderstoelen, kinderbedjes en andere accessoires voor kinderen. De producten worden geproduceerd conform geldende normen en met de grootst mogelijke aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Alle goederen beschikken over de juiste certificaten en goedkeuringen, afgegeven door geaccrediteerde testen. Bekijk hier 4Baby autostoeltjes.
 • Maxi-Cosi: Maxi-Cosi begrijpt goed hoe het is om als ouder samen met je kind tijd door te brengen en de wereld te verkennen. Maxi-Cosi streeft daarom al ruim 30 jaar naar innovatie door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, wandelwagens en autostoeltjes te produceren. Veel van de producten Maxi-Cosi worden hoog gewaardeerd en ontvangen awards ontvangen van zowel onafhankelijke consumentenorganisaties als specialisten op het gebied van babyproducten. Bekijk hier Maxi-Cosi autostoeltjes.
 • Bebies First: Bebies First is een betrouwbaar merk met kwalitatief hoogwaardige producten. Zo maakt Bebies First meubels voor in de baby- en kinderkamer, bedden, veilige autostoeltjes. Anders dan de naam doet vermoeden, maakt Bebies First naast producten voor baby’s ook producten voor oudere kinderen en tieners. Bebiesfirst is een merk met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier Bebies First autostoeltjes.
 • Berber: Berber heeft een uitgebreid aanbod aan artikelen voor kinderen, waaronder autostoeltjes voor diverse gewichtsklassen. Autostoeltjes van Berber zijn afneembaar, verstelbaar en heeft comfortabele armleuningen. De autostoeltjes voldoen aan wettelijke normen en zijn volgens hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden geproduceerd. Bekijk hier Berber autostoeltjes.
 • Chicco: Al ruim 60 jaar is het de missie van Chicco om dagelijks bij te dragen aan het geluk van kinderen en hun ouders. Chicco biedt daarom eenvoudige en veilige oplossingen die beantwoorden aan de dagelijkse eisen van ouders en kinderen, tijdens elke groeifase van baby tot kind. Chicco heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige baby artikelen: producten voor onderweg zoals wandelwagens, kinderwagens en autostoeltjes. Bekijk hier Chicco autostoeltjes.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je autostoeltje of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken autostoeltjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email