Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een campingbedje?

Wat is een campingbedje

Een campingbedje is bedoeld als tijdelijke slaapplek voor je kindje tijdens een vakantie, logeerpartij of visite. Omdat je het bedje kunt inklappen is het handig om mee te nemen. Een campingbedje mag je niet als permanente slaapplaats gebruiken voor je kind omdat het bedje niet stevig genoeg is hiervoor.

Kooptips voor een campingbedje

Om ervoor te zorgen dat je een veilig fietsstoeltje aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg ervoor dat het inklapmechanisme van het campingbedje een kinderveilige sluiting heeft.
 • De framebuizen moeten aan de buitenkant zitten van de stoffering van het campingbed, om eventuele beknelling te voorkomen.
 • Een campingbedje moet stabiel zijn en mag dus niet kantelen als je kind tegen de rand duwt.
 • De bodem van een goed campingbed is stevig en bevat hulpstangen om doorzakken te voorkomen.
 • Het matrasje in het campingbedje moet er goed in passen en stevig zijn, zodat voorkomen wordt dat je kind eventueel onder het matrasje terechtkomt.
 • Wanneer de bodemplaat opgevouwen kan worden, is het belangrijk na te gaan of de afzonderlijke delen wel goed op elkaar aansluiten.
 • De zijwanden van een campingbedje moeten minimaal 55 cm hoog zijn, dit is gemeten vanaf de bovenkant van het matras.
 • Een campingbedje moet twee luchtdoorlatende zijkanten hebben. De diameter van een gat in het gaas mag niet groter dan 7 mm.
 • Een campingbedje mag geen scherpe metalen delen bevatten waar je kindje zich aan kan bezeren of kan blijven haken.

Gebruiktips voor een campingbedje

 • Als je eenmaal een campingstoeltje in gebruik neemt is het belangrijk dat je voor gebruik nagaat of de vergrendeling goed zit, door goed op het bedje te duwen.
 • Qua locatie is het goed het campingbedje niet in de buurt van de verwarming, het raam of in de buurt van koorden of snoeren te plaatsen waar je kind in verstrikt kan raken.
 • Je bewaart het campingbedje eenmaal weer ingeklapt het beste in een droge ruimte, zodat je roest en schimmels kunt voorkomen.

Bekende merken campingbedje

Wil je weten welke merken er van campingbedjes zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • 4Baby: 4baby biedt ouders een uitgebreide aanbod aan bestand uit onder meer autostoeltjes in elke gewichtsklasse, kinderwagens, campingbedjes en andere accessoires voor kinderen. De producten worden geproduceerd conform geldende normen en met de grootst mogelijke aandacht voor kwaliteit en veiligheid. Alle goederen beschikken over de juiste certificaten en goedkeuringen, afgegeven door geaccrediteerde testen. Bekijk hier 4Baby campingbedjes.
 • Childwheels: Childwheels begrijpt goed hoe het is om als ouder samen met je kind tijd door te brengen en de wereld te verkennen. Childwheels streeft daarom al meerdere jaren naar innovatie door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, wandelwagens, campingbedjes en autostoeltjes te produceren. Veel van de producten Childwheels worden hoog gewaardeerd. Bekijk hier Childwheels campingbedjes.
 • Koelstra: Al vanaf de oprichting in 1934 is Koelstra een familiebedrijf en vervaardigt babyproducten voor elke nieuwe generatie ouders en kinderen. Koelstra heeft een jong en ambitieus team dat continu de allermooiste kinderwagens, wandelwagens en buggy’s bedenkt en (door)ontwikkelt. De babyproducten van Koelstra worden wereldwijd via een dealernetwerk van (online) babywinkels verkocht. Bekijk hier Koelstra campingbedjes.
 • Deryan: Als ouder wil je je baby graag overal mee naar toe nemen. Om elke belevenis met je kindje te kunnen delen, heb je een goed en veilig campingbedje nodig. Deryan ontwikkelt een compact pop-up reisbedje/tentje van nog geen 2 kilo die heel gemakkelijk is om mee te nemen. De zogenaamde Travel Cot Baby is van Deryan is een ideale oplossing en vervanging voor het zware campingbed. Naast het voordeel dat het lichtgewicht is, heb je met de producten van Deryan ook het voordeel dat het extra bescherming biedt tegen zon en insecten. Bekijk hier Deryan campingbedjes.
 • BaninniBaninni heeft de kwaliteit van haar producten hoog in het vaandel staan. De producten van Baninni, waaronder opklapbare campingbedjes, zijn gemakkelijk in het gebruik, comfortabel en hebben bovendien een prachtig design. Bekijk hier Baninni campingbedjes.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je campingbedje of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken campingbedjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email