Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wanneer is mijn kind klaar voor een kinderbed?

Dicht bij jou in de buurt slapen

Wanneer je kindje klein is, slaapt hij vaak zo dicht mogelijk bij je in de buurt bij jou in de slaapkamer. Bij voorkeur slaapt je kindje de eerste zes maanden bij je of in elk geval tot het moment dat je kindje zichzelf veilig kan omdraaien.  Hierna zal hij op zijn eigen slaapkamer gaan slapen.

Slapen in de wieg

Je baby slaapt als hij net geboren is vaak in een wieg. Vaak zijn kinderen voordat ze zes maanden oud zijn al te groot geworden voor een wieg. Lees onze kooptips voor een wieg.

Hierna zal je kind in een ledikant slapen. Overigens kan je baby ook al vanaf de geboorte slapen in een ledikant. Slapen in een ledikant is passend totdat je kind ongeveer 3 jaar oud is. Een ledikantje heeft spijlen, waardoor je kindje niet uit bed kan vallen en zelf in staat is goed rond te kijken. Lees onze kooptips voor een ledikant. De bedbodem van een ledikant moet je op verschillende hoogtes kunnen instellen. Wanneer je kindje nog een jonge baby is, gebruik je het bedje met de bodem op de hoogste stand zodat je niet te ver hoeft te bukken wanneer je hem wilt pakken. Zodra je kindje in staat is zichzelf om te draaien, kan zitten op zijn knietjes of zichzelf kan optrekken, is het belangrijk dat je de bedbodem naar beneden plaatst zodat hij er niet uit kan vallen.

Slapen in een kleuterbed, meegroeibed, junior bed of kinderbed

Bij sommige ledikanten kun je de spijlen eruit halen, hiermee kun je het gebruik van het ledikant nog rekken als je kindje de neiging had om uit het ledikant over de spijlen te klimmen of te zwaar is om over de spijlen heen te tillen. Het wordt tijd om het ledikant te vervangen wanneer je kindje 30 cm kleiner is dan de lengte van het ledikant. Vaak is dit wanneer je kindje ongeveer 3 jaar oud is.

Je kunt dan overstappen op een kleuterbed, een normaal eenpersoonsbed maar dan in kinderformaat. Je noemt het ook wel een junior bed. Er bestaat ook de mogelijkheid om een zogenaamd meegroeibed aan te schaffen, dit is een kinderbed die in lengte verstelbaar is tot maximaal 2 meter (dan spreken we over een groot bed) en daardoor meegroeit met je kindje. Er zijn ook bijpassende matrassen voor die in lengte verstelbaar zijn. Wanneer je kind ongeveer 6 jaar oud is, kan hij slapen in een normaal eenpersoonsbed, een groot bed (van 2 meter). Of je kunt het meegroeibed dan zodoende instellen op de maximale lengte, ofwel wordt het tijd om het kleuterbed weg te doen en een volwassen bed voor je kindje aan te schaffen.

Lees onze kooptips voor een kleuterbed, meegroeibed, junior bed of kinderbed.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email