Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe ontwikkelt mijn baby zich verstandelijk?

De verstandelijke ontwikkeling van je baby gaat verrassend snel. Baby’s reageren al snel op hun omgeving en begrijpen ook razendsnel hoe die wereld in elkaar zit.

Tussen 0 en 3 maanden
Baby’s die tussen de 0 en 3 maanden oud leren met name door te voelen, grijpen, proeven, kijken en te horen en dit te herhalen.
Als je baby bijvoorbeeld per ongeluk met een handje tegen het mobiel in zijn box stoot en er een geluid uitkomt, dan zal hij of zij na een aantal keren begrijpen hoe dit gebeurt,

Tussen 3 en 6 maanden
Baby’s die tussen de 3 en 6 maanden oud zijn ontwikkelen zich zeer snel, mede omdat zij veel willen uitproberen. Ook vindt je baby het erg leuk om veel geluiden te maken en zijn of haar eigen stem te horen. De geluiden worden ook gemaakt om de aandacht van de oudrs te trekken. Je kind leert veel van de reacties die je hierop geeft. Ook oraal is je kind heel actief. Hij of zijn stopt veel dingen in de mond.

Tussen 6 en 12 maanden
Baby’s die tussen de 6 en 12 maanden oud zijn gaan dingen herkennen en begrijpen wat ze ermee kunnen doen. Je baby probeert daarom bewust dingen uit om te zien wat er gebeurt. Laat je kind bijvoorbeeld in eerste instantie per ongeluk iets aanraakt waardoor iets van de tafel valt, dan zal je baby het vervolgens expres doen om te zien wat er gebeurt. Je kind begrijpt ook steeds meer de woorden en reageert op zijn of haar eigen naam. Tot een leeftijd van 7 maanden bestaan voorwerpen voor baby’s alleen zolang deze voor hem of haar zichtbaar zien, haal je een voorwerp weg dan weet je baby dat niet meer. Vanaf een leeftijd van 7 maanden zal je baby echter het bestaan van voorwerpen gaan onthouden. Als een voorwerp niet in het gezichtsveld is, kan hij of zij er daarom naar gaan zoeken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email