Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders geven kinderen steeds minder vaak seksuele voorlichting

Ouders voelen zich steeds ongemakkelijker als het gaat om het geven van seksuele voorlichting aan hun kinderen. Dit concluderen opvoedkundige Marina van der Wal en psychiater Bram Bakker in hun boek Vrij(be)wijs. Voor het boek vroegen zij 2000 ouders een online vragenlijst in te vullen over hun stijl van opvoeden. Uit de antwoorden blijft dat de seksuele opvoeding een lastig onderdeel is.

Bakker en Van der Wal geven gezamenlijk al jarenlang lezingen op scholen en geven ook voorlichting aan ouders over allerhande onderwerpen op het gebied van opvoeden van kinderen. Echter merken zij dat op het moment dat het over seks gaat, er minder ouders naar het evenement komen. Ook durven de aanwezigen over seksualiteit geen dialoog aan te gaan. Dit, terwijl het erg belangrijk is kinderen te onderwijzen op dit gebied, voordat zij via diverse andere (online) kanalen met veel hardere beelden worden geconfronteerd als eerste kennismaking.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email