condom-538601_960_720

Ouders geven kinderen steeds minder vaak seksuele voorlichting

Ouders voelen zich steeds ongemakkelijker als het gaat om het geven van seksuele voorlichting aan hun kinderen. Dit concluderen opvoedkundige Marina van der Wal en psychiater Bram Bakker in hun boek Vrij(be)wijs. Voor het boek vroegen zij 2000 ouders een online vragenlijst in te vullen over hun stijl van opvoeden. Uit de antwoorden blijft dat de seksuele opvoeding een lastig onderdeel is.

Bakker en Van der Wal geven gezamenlijk al jarenlang lezingen op scholen en geven ook voorlichting aan ouders over allerhande onderwerpen op het gebied van opvoeden van kinderen. Echter merken zij dat op het moment dat het over seks gaat, er minder ouders naar het evenement komen. Ook durven de aanwezigen over seksualiteit geen dialoog aan te gaan. Dit, terwijl het erg belangrijk is kinderen te onderwijzen op dit gebied, voordat zij via diverse andere (online) kanalen met veel hardere beelden worden geconfronteerd als eerste kennismaking.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone