Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders met 4 of meer kinderen het meest gelukkig

Uit een studie van de Australische Edith Cowan University is gebleken dat ouders met 4 of meer kinderen meer tevreden zijn met hun leven, dan ouders met minder kinderen. Tot dit resultaat kwamen de onderzoekers nadat zij over een periode van 5 jaar 2.000 ouders interviewden, met verschillende soorten gezinssamenstellingen en geaardheden.

Gewend aan chaos
Volgens de wetenschappers is het grotere geluk met name te verklaren doordat ouders met 4 kinderen beter gewend zijn aan stress en chaos en daardoor een ‘dikkere huid’ hebben. De ouders zouden ook echt genieten van de chaos die het gezinsleven met zich meebrengt. Kinderen met meerdere broertjes en zusjes leren eerder hun verantwoordelijkheid nemen en vervelen ze zich minder vaak, wat de sfeer in huis ten goede komt.

Het geheim 
Ook werd aan de families gevraagd wat voor activiteiten en gewoontes ze er als gezin op na hielden. Hieruit kwamen een aantal geheimen naar voren voor een blij en gelukkig gezin: Geen ruzie maken waar de kinderen bij zijn, het met zijn allen aan tafel zitten tijdens een zondagse lunch en het samen kijken naar een favoriete tv-serie zijn de ingrediënten van het familiegeluk.

Bron: Vrouwblog.n

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email