Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders toegestaan om doodgeboren kind te laten registreren

Een nieuwe wet is van kracht gegaan om ouders de mogelijkheid te geven een doodgeboren kind te laten registreren in de Basisregistratie Personen. Ook wordt het mogelijk om met terugwerkende kracht deze kinderen te laten registreren aan de hand van een geboorteakte met vermelding dat het kind doodgeboren is.

Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van een grote groep ouders van wie het kind dood ter wereld kwam. De Basisregistratie bevat persoonsgegevens van inwoners van Nederland en mensen die het land hebben verlaten. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de eerste groep en leggen vast wanneer iemand trouwt, verhuist en een kind krijgt.

Veel ouders vonden het erg pijnlijk dat zij geen geboorteakte kregen, maar een afwijkende akte. Het ontbreken van de registratie van hun kinderen op papier gaf de ouders het gevoel dat zij nooit ‘bestaan’ hebben.
De groep ouders zien de opname van hun kind in de Basisregistratie als een vorm van erkenning.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email