Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe is het om moeder te zijn?

Krijgen van een baby

Het krijgen van een baby is een hele bijzonder gebeurtenis. Voor sommige vrouwen is een zwangerschap iets waar ze lang op hebben moeten wachten, voor andere vrouwen is het juist iets heel onverwachts. Ook ervaringen van de zwangerschap kunnen heel afwijkend zijn. Het is heel normaal dat je niet altijd op een grote roze wolk zit, het is immers niet niks om moeder te worden.

Emoties tijdens je zwangerschap

Het kan goed zijn dat je tijdens je zwangerschap wordt overvallen door onzekere gevoelens of twijfel. Je stelt jezelf de vraag of je wel in staat bent om voor een kind te zorgen. Ook kun je je zorgen maken over de gezondheid van je baby of wat de toekomst met de komst van een kind je gaat brengen. Weet dat dit allemaal heel normaal is. Bijna elke aanstaande moeder heeft wel eens last van deze emoties. Wat belangrijk is in deze, is je geen zorgen te maken in je eentje, maar hierover te praten met anderen. Dit kan bijvoorbeeld je eigen vader of moeder zijn, de verloskundige of een goede vriendin. Het zal opluchten en je helpen relativeren.

Emoties na je bevalling

Ook na de bevalling kunnen er veel emoties loskomen. Na de bevalling kun je last krijgen van zogenaamde ‘kraamtranen’. Dit zijn de emoties veroorzaakt door hormonen, de nieuwe situatie en het gebrek aan slaap. Het ene moment kun je je heel vrolijk voelen, terwijl je het andere moment om niets moet huilen. Ook dit is heel normaal. Heb je last van heel heftige emoties, praat ook dan weer met een vertrouwd iemand in je omgeving. Een enkele keer kan het voorkomen dat emoties doorschieten in een postnatale depressie, in dat geval is extra ondersteuning nodig. Bespreek dit met je huisarts.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email