Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Petitie om doodgeboren baby’s te erkennen

Ouders van een baby dat voor de geboorte overlijdt krijgen alleen een akte van een levenloos geboren kind. Voor veel van deze ouders is het onbegrijpelijk dat hun doodgeboren kind niet in de Basisregistratie Personen (BRP) wordt ingeschreven.

Zo overleed het dochtertje van Natasja Geyteman voor haar geboorte. Zij ontving nooit een geboorteakte wat bijzonder pijnlijk is. Daarom is Natasja samen met Jeannette Rietberg een petitie gestart om ervoor te zorgen dat doodgeboren kinderen wel opgenomen gaan worden in de BRP. Geyteman wil ervoor zorgen dat kinderen die voor de geboorte sterven net als kinderen die kort na de geboorte overlijden, een geboorteakte krijgen. Volgens hen worden deze kinderen dan pas echt erkend. Inmiddels is de petitie door bijna 81.000 mensen ondertekend. De PvdA en D66 steunen het initiatief.

Parool-columniste Roos Schlikker heeft eerder aandacht gevraagd voor dit probleem. Volgens haar zouden ouders van een doodgeboren kind veel steun hebben aan een wettelijke erkenning van hun kind. Een doodgeboren kind verdient een geboorteakte én een overlijdensakte.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email