Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Recalcitrante kinderen zijn later succesvoller

Kinderen die recalcitrant gedrag vertonen zouden later als volwassene succesvoller zijn.

Dit is een belangrijke bevinden van een onderzoek dat is uitgevoerd in Luxemburg, en recent is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Development Psychology.

Kinderen die slecht luisteren, blijken als volwassene meer geld te kunnen verdienen. In het onderzoek werden zevenhonderd mensen geobserveerd die in de jaren zestig op de basisschool zaten in Luxemburg. In die periode hebben de mensen, toen nog kinderen een vragenlijst ingevuld over hun gedrag. Ook aan de leraren van de kinderen is gevraagd dit te doen. Vervolgens werd 40 jaar later het gedrag van de persoon als kind en volwassene vergeleken door de onderzoekers.

Uit het onderzoek blijkt dat succes als volwassene een relatie kent met het gedrag van een kind. Het karakter van een kind is volgens de onderzoekers veelzeggender voor diens toekomst dan bijvoorbeeld intelligentie of achtergrond. Personen die als kind erg eigenwijs waren, waren in hun volwassen leven het meest succesvol. Succes wordt vooral in termen van salaris uitgedrukt. Recalcitrante kinderen hadden zich langer laten scholen en hebben hogere opleidingen gevolgd. Een mogelijke verklaring die de onderzoekers hiervoor geeft is dat eigenwijze kinderen zich sterker bezighouden met eigen doelen en het eigen belang voorop stellen. Eigenwijze mensen komen beter voor zichzelf op en zijn eerder geneigd te vragen naar een salarisverhoging of promotie.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email