Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een wieg?

Slapen in een wieg

De eerste maanden van je kind is een wieg een veilige slaapplek voor je kind. Zodra je kind beweeglijk wordt na ongeveer 3 maanden, is het tijd om over te stappen op een ledikant. Wanneer je baby beweeglijk wordt in een wieg ontstaat namelijk het risico dat hij met zijn mond en neus tegen de zijwanden komt te liggen en dit de ademhaling belemmert.

Kooptips voor een wieg

Om ervoor te zorgen dat je een veilige wieg gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • Zijwanden: De zijwanden van een wieg hebben een open structuur met spijlen of gaten. De afstand tussen de spijlen van de wieg of de diameter van de gaten in de wanden van de wieg zouden tussen de 4,5 en 6,5 cm moeten liggen.
 • Afmetingen: Een wieg zou minimaal 27,5 cm diep en maximaal 90 cm lang moeten zijn.
 • Bodem: De bodem van een wieg zou goed moeten ventileren.
 • Matras: Het is belangrijk een goed passend matrasje te kopen voor in de wieg. Goed passend betekent dat er geen ruimte zit tussen het matras en de zijwanden van de wieg.
 • Bekleding: De bekleding van de wieg moet goed vastzitten en strak gespannen zijn. Ook zou de bekleding niet gemaakt mogen zijn van kussenachtig materiaal
 • Scherpen punten, randen of schroeven: Een wieg mag geen scherpe punten, randen of schroeven bevatten waar je kind zich aan zou kunnen blijven haken of zich aan kan bezeren.
 • Onderstel: Het onderstel van een wieg moet stevig zijn. Wanneer een ouder broertje of zusje aan de rand van de wieg zou trekken, zou deze niet zomaar mogen kantelen.
 • Schommel/rij mechanisme: Wanneer de wieg kan schommelen, moet de mogelijkheid bestaan om dit mechanisme te blokkeren. Dit geldt ook voor de eventuele aanwezigheid van rijwieltjes.
 • Hangwieg: Wanneer je ervoor kiest om een hangwieg aan te schaffen, zorg er dan voor dat de constructie waar de wieg aan hangt stevig genoeg is.

Bekende merken wieg

Wil je weten welke merken wiegjes er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • MamaLoes: MamaLoes heeft een bijzonder leuke babywinkel met een compleet en uniek assortiment babyartikelen, waaronder ledikanten en wiegjes. MamaLoes levert alle babyspullen uit voorraad, voor relatief lage prijzen. Een belangrijk meubel voor in de babykamer is het wiegje voor je baby. MamaLoes heeft een ruim assortiment aan babywiegjes van verschillende merken en in verschillende modellen. Naast meer traditionele wiegjes heeft MamaLoes ook hangwiegjes en schommelwiegjes. Bekijk hier MamaLoes wiegjes.
 • Holland: Het merk Holland biedt diverse soorten wiegjes. Het merk is met name bekend om haar romantische uitstraling. Zo biedt Holland hele mooie wiegjes aan die aan de buitenkant bedekt zijn met riet en aan de binnenkant met een schattige bekleding. Daarnaast heeft Holland ook houten wiegjes, rotanwiegjes en schommelwiegjes. Holland wiegjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, grijs en naturel. Bekijk hier Holland wiegjes.
 • Amazonas: Amazonas wiegjes zijn behalve stabiele en kwalitatief goede wiegjes ook buitengewoon stijlvol. De Hippo van Amazonas is bijvoorbeeld echt een eyecatcher. Dit is een moderne twist van het traditionele wiegje. De Hippo is namelijk een standaard waaraan je diverse hippe hangmatten kunt hangen.  Voor de ouder die wat anders wil en kiest voor een stijlvol meubel en wiegje in één. Bekijk hier Amazonas wiegjes.
 • Childwood: Childwood is een prettig merk dat onder meer mooie meubels, matrassen, beddengoed voor de babykamer en kinderkamer ontwerpt en produceert. Ledikanten van Childwood zijn in hoogte verstelbaar, in diverse kleuren verkrijgbaar. Een ledikant kan voorzien zijn van wieltjes of een lade, waarin extra lakentjes en beddengoed in gestopt kunnen worden. Het design van Childwood ledikanten is stoer en ietwat klassiek. Childwood ledikanten zijn goed betaalbaar. Bekijk hier Childwood wiegjes.
 • Bebies First: Bebies First is een eenvoudig, klassiek en betaalbaar merk voor hele kinderkamers, maar ook losse meubelen als ledikanten, wiegjes en kledingkasten voor in de baby- en kinderkamer. Bebies First biedt zowel moderne als klassieke wiegjes voor je baby. De meer klassieke wigjes worden geleverd inclusief sluier, matras en bekleding. Door het materialengebruik hebben de ledikanten een hele hoogwaardige uitstraling. De wiegjes van Bebies First voldoen aan alle veiligheidseisen. Bekijk hier Bebies First wiegjes.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je wieg of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken wiegjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email