Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Sociale interactie maakt dat baby sneller taal leert

baby taalKinderen die al vroeg te maken krijgen met sociale interacties met anderen kunnen tussen de leeftijd van 10 en 18 maanden zich versneld ontwikkelen in hun woordenschat. Dit is de belangrijkste conclusie van een langdurige studie van psychologen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Gedurende het onderzoek werd specifiek gekeken naar de relatie tussen zogenaamde joint attention skills en de taalontwikkeling bij jonge, gezonde kinderen. Joint attention betreft de vaardigheid om bepaalde sociale interacties aan te gaan zoals het delen, volgen en richten van aandacht op een voorwerp of gebeurtenis door het gebruik van oogbewegingen en gebaren en het afstemmen hiervan op de andere persoon.

Tijdens het onderzoek werd op maandelijkse basis gevolgd hoe en wanneer 23 kinderen tussen de leeftijd van 8 en 24 maanden deze vaardigheid ontdekten en of deze invloed had op de vroege taalontwikkeling van het kind. Uit de studie blijkt dat de vaardigheid voor gemeenschappelijke aandacht ontstaat tussen de 8 en 15 maanden. Het volgen van aandacht (passief) ontwikkelt zich eerder dan het sturen (richten) van andermans aandacht. Verder blijkt dat het relatief vroeg ontwikkelen van de vaardigheid om de aandacht van een ander actief te kunnen richten een positief effect heeft op de ontwikkeling van het woordenschat tussen 10 en 18 maanden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email