Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Speciale voeding voor prematuren wenselijk

2dyVGP5Kinderen die prematuur zijn, krijgen na ontslag uit het ziekenhuis bij voorkeur speciale kunstvoeding mee. Uit de resultaten van het onderzoek van arts en onderzoeker Monique van de Lagemaat van het VU blijkt dat wanneer baby’s die veel te vroeg geboren worden een half jaar deze speciale voeding krijgen net zo hard gegroeid zijn als wanneer zij standaard kunstvoeding hadden gekregen. Echter, hebben zij daarbij minder vet ontwikkeld, dan bij standaard kunstvoeding.

Prematuren kunnen in de eerste weken van hun leven nog niet zo goed voedingsstoffen opnemen en krijgen daarom te weinig binnen. Wanneer ze speciale voeding aangeboden zouden krijgen, groeien ze net zo hard  als met de standaardvoeding, maar maken ze tegelijkertijd minder vetweefsel aan en krijgen ze stevigere botten. Dikkere kinderenlopen een groter risico op onder meer hart- en vaatziekten en suikerziekte op latere leeftijd.

De speciale voeding wordt nog niet standaard aangeboden wanneer premature baby’s uit het ziekenhuis worden ontslagen. Van de Lagemaat pleit hier wel voor. Wel benadrukt de arts dat borstvoeding echter altijd eerste keus is, boven de speciale kunstvoeding.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email