Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Tips om mooie foto’s te maken van je kinderen

Als ouder vind je het leuk om mooie plaatjes te schieten van je kinderen. Dankzij deze tips worden dat ook foto’s om in te lijsten!

 • Maak niet alleen lachende foto’s. Maak ook eens een foto op het moment dat je kind dromerig, verbaasd of boos kijkt.
 • Vergeet de achtergrond van je foto niet. Het is mooi een rustige of contrasterende achtergrond te hebben, bijvoorbeeld wat betreft kleur.
 • Probeer een  foto vanuit verschillende perspectieven te maken: op gelijke hoogte, maar ook bijvoorbeeld lager dan je kind.
 • Zorg voor actie op je foto. Bijvoorbeeld met haren die bewegen in de wind, kinderen die hoog in de lucht springen of anderszins zorgen voor dynamiek in de foto.
 • Je kind hoeft niet altijd in de camera te kijken, een en profile foto is ook erg mooi.
 • Hanteer de ‘regel van derden’ bij de compositie van je foto. Dit betekent dat je het beeld zowel horizontaal als verticaal verdeelt in drieën. Wanneer je je kind vervolgens op één van de snijpunten van de lijnen fotografeert en niet in het midden, wordt de foto qua compositie mooier. In geval je een close-up zorg je ervoor dat het gezicht van je kind niet in het midden zit en de ogen op één van de snijpunten.
 • Je foto’s worden door je telefoon niet standaard in de hoogste resolutie opgeslagen, zodat er op opslagruimte bespaard wordt. Een foto met een hogere resolutie, maakt de foto echter mooier en gedetailleerder. Dit kan je via je telefoon instellingen aanpassen.
 • Hoewel je tegenwoordig mooie foto’s kunt maken met de camera op je telefoon, zijn er ook zijn beperkingen. Allereerst het zoomen. De zoomfunctie op je camera van je telefoon kun je beter niet gebruiken omdat hij niet goed werkt. Je kunt beter een foto van een kleinere afstand maken. Ook de flitsfunctie van de camera van je telefoon kun je beter niet gebruiken. Omdat de kwaliteit ervan minder goed is, maakt het de foto’s van je kinderen wazig, overbelicht en krijgen je kinderen ook nog rode ogen.
 • Kinderen worden tegenwoordig om de haverklap gefotografeerd en hebben daarom niet altijd zin om op de foto te gaan. Wees daarom selectief en maak niet overal een foto van!
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email