Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Tips wanneer je kind niet goed eet

‘Dat lust ik niet!’ is een zin die elke ouder waarschijnlijk wel kent. Zodra het avondeten op tafel staat, trekt je peuter een vies gezicht en schuift het bord demonstratief aan de kant. Hoe zorg je ervoor dat je kind goed leert eten zonder hiervan een strijd te maken?

 • Maak eten leuk en aantrekkelijk: Maak het eten voor je kind gezellig en aantrekkelijk. Betrek je kind bijvoorbeeld bij het eten maken, door hem mee te laten helpen bij het maken ervan. Ook het dekken van de tafel, zelf opscheppen en afruimen van de tafel kan het eten voor je kind heel leuk maken en maakt het bord eten op tafel geen grote verassing.
 • Richt je op wat hij wel eet: Leg niet continu de aandacht op wat je kindje niet eet, maar wat hij wel eet. Dit om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt en blijft zitten met je kind. Het zorgt ervoor dat je kind minder druk ervaart.
 • Benoem het waarom: Peuters slurpen informatie en willen graag weten waar ze aan toe zijn. Benoem dan ook het effect van goed aan tafel mee-eten: “Nu je mee-eet is het veel gezelliger aan tafel!” Dan ondervindt hij zelf op een gegeven moment misschien ook het verschil aan tafel.
 • Vraag je kind hoe hij beter zou kunnen eten: Praten met je kind is belangrijk. Wanneer je kind al wat ouder is, kun je hem dus het beste vragen wat een goede manier zou zijn om hem beter te laten eten. Werk dan met de beloning die je kind zelf heeft bedacht, zodat je kind er zelf controle over heeft.
 • Nooit dreigen met het toetje: Dreig nooit om je kind toetje te geven. Een toetje is een belangrijk en een gezond onderdeel van de hele maaltijd en hoort er gewoon bij. Ook wanneer je kind niets heeft gegeten, krijgt het zodoende een toetje.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email