Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Uitgebreid onderzoek naar mishandeling kinderen in pleeggezin en tehuis

Er wordt op verzoek van het kabinet een grootschalig onderzoek gestart naar mishandeling van kinderen die in een pleeggezin of tehuis zijn geplaatst door de Kinderbescherming.

De commissie Geweld in de Jeugdzorg onderzoekt de fysieke en psychische mishandeling van kinderen die tussen 1945 en 2015 in een tehuis of pleeggezin werden geplaatst. Dit is een vervolg op de commissie Samson, die al onderzoek deed naar seksueel misbruik van door de Kinderbescherming uit huis geplaatste kinderen. Naar aanleiding van dit eerdere onderzoek kwamen er veel meldingen van mishandeling.

Uit huis geplaatste kinderen zijn in vergelijking met Nederlandse kinderen gemiddeld bijna twee keer vaker slachtoffer van seksueel geweld, was de conclusie van commissie Samson. Ook was het de bevinding van de commissie veel signalen tegen dat uit huis geplaatste kinderen te maken hadden met fysiek en psychisch geweld.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email