Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Veel praten bevordert de taalontwikkeling van je baby

Tijdens een bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science hebben Amerikaanse wetenschappers hun onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de taalontwikkeling van baby’s in positieve zin wordt gestimuleerd op het moment dat er veel en gevarieerd tegen hen gesproken wordt. Dit blijkt uit de prestaties van kinderen tijdens taaltests op latere leeftijd.

In het onderzoek werden 36 baby’s betrokken die gedurende twee dagen een shirtje aankregen die een geluidsrecorder bevatte waarmee alle spraak in hun omgeving gedurende 16 uur werd opgenomen. Er waren grote verschillen tussen de kinderen wat betreft het aantal woorden dat ze te horen kregen. Het aantal woorden varieerde van 670 tot maar liefst 12.000 woorden per dag. Verschillen zijn echter van grote invloed op de taalontwikkeling. Voor elke toename van honderd woorden per uur die een baby hoort, resulteerde bij de taaltests op de leeftijd van zeven maanden in gemiddeld twee punten extra. Ook variatie in woorden was van invloed. Volgens de onderzoekers is het ook goed om ingewikkelde woorden te gebruiken in gesprekken met kinderen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email